Μνημόνιο και CAS

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η υπόθεση του Ντουρμισάι έδωσε στην ομάδα το δικαίωμα να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο

Το μνημόνιο κυβέρνησης με FIFA-UEFA και φυσικά το CAS είναι από σήμερα σε πρώτο πλάνο για τον ΑΡΗ μετά την χθεσινή απόφαση της FIFA/ 

Ο ΑΡΗΣ εννοείται ότι πόνταρε στην δικαίωση του από την Παγκόσμια Ομοσπονδία αλλά ήξερε και την δυσκολία της υπόθεσης. Για αυτό και πόνταρε εξ αρχής στην υπόθεση Ντουρμισάι, ώστε να οδηγήσει το θέμα του ban στο CAS. 

Θυμίζουμε το σχετικό ρεπορτάζ από τις 11 Φεβρουαρίου, όπου είχε τονιστεί η θετική εξέλιξη με την κλήση του ΑΡΗ από την FIFA για την υπόθεση του Ντουρμισάι και ότι ακόμα και αν η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν πειστεί από τις θέσεις του, θα έχει την δυνατότητα -έχοντας νέα απόφαση- να προσφύγει  στο Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

Έτσι λοιπόν η θετική εξέλιξη και το καλό κλίμα που υπήρχε εξ αρχής, δεν είχε να κάνει με την FIFA αλλά με την προοπτική του Ανώτατου Δικαστηρίου! 

Επίσης μπέρδεμα έχει δημιουργηθεί όλο αυτό το διάστημα για τον λόγο που πήγε ο ΑΡΗΣ στην FIFA. Στο βάθος μπορεί να ήταν το ban, αλλά η ομάδα πήγε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία για το θέμα του Ντουρμισάι, μέσω του οποίου απέκτησε και δικαίωμα προσφυγής στο CAS. 

Ούτε εκεί βέβαια μιλάμε για μία απλή υπόθεση. Υπάρχει αισιοδοξία αλλά έχει τις δυσκολίες της. Για αυτό και το πιο εύκολο για τον ΑΡΗ είναι η κυβέρνηση να υλοποιήσει την δέσμευσή της και να συμπεριλάβει την υπόθεση των “κιτρινίομαυρων” μέσα στο μνημόνιο που θα υπογράψει με FIFA-UEFA. 

Παράλληλα βέβαια υπάρχει και ένας τρίτος δρόμος για τον ΑΡΗ, σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι από τα παραπάνω. Στο απευκταίο. λοιπόν, σενάριο που δεν βρει το δίκιο του στο CAS έχει και έναν τρίτο δρόμο να ακολουθήσει. Πρόκειται για ενός είδους “μνημονίου” με την FIFA, στο οποίο η ΕΠΟ θα λειτουργεί ως εγγυήτρια, προκειμένου να διακανονιστούν και να αποπληρώνονται οι όποιες οφειλές σε βάθος χρόνων οι όποιες οφειλές υπάρχουν και το ετήσιο βάρος να μην κλονίσει την ομαλή οικονομική λειτουργία της ΠΑΕ.

Προτεινόμενα Άρθρα