Η υπόθεση της ΑΕΛ δείχνει τον δρόμο και το δίκιο του ΑΡΗ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ ετοιμάζεται πλέον για το CAS και δεν αποκλείεται στην υπερασπιστική γραμμή του να συμπεριληφθεί και η υπόθεση ακόμη μίας ελληνικής ομάδας.

Για να το θέσουμε με νομικούς όρους, στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει δεδικασμένο. Το δεδικασμένο με την υπόθεση της ΑΕΛ το 2016. 

Πριν τέσσερα χρόνια η FIFA είχε επιδικάσει το ποσό των 156.570 ευρώ στον Σαλίμ Τουάμα, ο οποίος είχε φορέσει τη φανέλα της ΑΕΛ τη σεζόν 2009-10.

 Ο Ισραηλινός είχε κινηθεί νομικά για χρήματα που του οφείλονταν. Χρήματα όμως που το χρωστούσε η παλιά ΠΑΕ ΑΕΛ, με την νέα να προσφεύγει στο CAS και να δικαιώνεται, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση της FIFA!

Και ποιό ήταν το νομικό σκεπτικό για να γίνει αυτό; Ότι δεν υπήρχε καμία σχέση παλιάς και νέας ΠΑΕ όμως η θεσσαλική ΠΑΕ έκανε γνωστό ότι δικαιώθηκε στο CAS, το οποίο ακύρωσε την απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας, με το νομικό σκεπτικό ότι η νέα ΠΑΕ δεν έχει σχέση με την ΠΑΕ ΑΕΛ 1964.

Μιλάμε λοιπόν για ακριβώς την ίδια υπόθεση και ακριβώς την ίδια διαφορά ανάμεσα σε παλιά και νέα ΠΑΕ!

Αν λοιπόν τα παραπάνω δεν φανερώνουν στον κόσμο το δίκιο της ομάδας αλλά και πως οι ενέργειες της ΕΠΟ του κ. Γραμμένου έχουν δημιουργήσει ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα, τότε θα επικρατήσει δυστυχώς η εσωστρέφεια. 

Προτεινόμενα Άρθρα