Σκέψεις για αλλαγές στην 3η κατηγορία της Γερμανίας – Επανεκκίνηση στις 26 του μήνα

από Γιώργος Γκάτος

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει κάνει αρκετές χώρες να αναθεωρήσουν τα ποδοσφαιρικά τους πλάνα και να εξετάζουν την περίπτωση αναδιάρθρωσης στις χαμηλότερες κατηγορίες, θέλοντας να ανεβάσει το επίπεδο και την ανταγωνιστικότητα.

Η Πορτογαλία προ ημερών ανακοίνωσε την αλλαγή της τρίτης κατηγορίας και ουσιαστικά τη δημιουργία μίας νέας, ενώ τα γερμανικά Μέσα παρουσιάζουν παρόμοια σενάρια και για το πρωτάθλημα της 3ης κατηγορίας της χώρας τους.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 25 ομάδες από τις 90 που συμμετέχουν συνολικά στους 5 ομίλους της Regional Liga (4η κατηγορία) έχουν υπογράψη δήλωση και ζητάνε από την ομοσπονδία να γίνει αναδιάρθωση της 3ης κατηγορίας. Θέλουν να αυξηθούν οι ομάδες από τις 20 στις 36 και να δημιουργηθούν δύο όμιλοι.

Το μεγάλο κώλυμα στο όλο σενάριο αφορά τα τηλεοπτικά ζητήματα. Συγκεκριμένα, το συνολικό ποσό που παίρνουν οι 20 ομάδες είναι 842 χιλ. ευρώ και δεν μπορεί να αυξηθεί από το κανάλι που τα μεταδίδει, κάτι που σημαίνει πως αν αυτά τα χρήματα μοιραστούν σε 36 ομάδες τότε θα υπάρχει οικονομικό ζήτημα.

Όσον αφορά, τώρα την επανέναρξη της φετινής σεζόν στην τρίτη κατηγορία αυτό αναμένεται να συμβεί στις 26 Μαΐου, με την επικύρωση από την DFL να απομένει για να οριστικοποιηθεί αυτό.

Προτεινόμενα Άρθρα