Η FA πάει την FIFA στο CAS

από Νίκος Παπαδόπουλος

Την ώρα που ο ΑΡΗΣ ψάχνει να βρει τον δρόμο της δικαίωσης του στην υπόθεση με την FIFA, η τελευταία έχει απέναντί της την Αγγλική Ομοσπονδία.

Χθες έγινε γνωστό ότι η FA έκανε προσφυγή στο CAS κατά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, εξαιτίας του χρηματικού προστίμου που της επιβλήθηκε σχετικά με την εμπλοκή της στο θέμα των μεταγραφών ανήλικων ποδοσφαιριστών της Τσέλσι.  

Συγκεκριμένα στην FA επιβλήθηκε πέρυσι το Μάιο πρόστιμο ύψους 500 χιλιάδων λιρών από την FIFA, το οποίο αργότερα μειώθηκε σε 290 χιλιάδες, για παραβίαση των κανονισμών που αφορούν τις διεθνείς μεταγραφές και την πρώτη εγγραφή ανηλίκων σε επαγγελματική ομάδα. Την ίδια στιγμή οι Λονδρέζοι τιμωρήθηκαν με μεταγραφικό ban για δύο μεταγραφικές περιόδους. Μία ποινή που μειώθηκε στο μισό από το CAS μετά την έφεση και την δικαίωσή τους από το Διαιτητικό Δικαστήριο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η FIFA τιμώρησε τους “μπλέ” για παραβίαση κανονισμών στην περίπτωση μεταγραφής 29 ανήλικων παικτών και την εγγραφή στις ακαδημίες τους. Στην έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε εν τέλει μόνο το ένα τρίτο των παραβάσεων που αρχικά είχε σημειώσει η FIFA, με αποτέλεσμα η ποινή να μειωθεί. 

Αυτή ήταν η αφορμή και για την κίνηση της αγγλικής ομοσπονδίας ώστε να μειώσει το χρηματικό πρόστιμο που της επιβλήθηκε, με την εκδίκαση να έχει οριστεί για τις 26 Ιουνίου. 

Οι δύο ομοσπονδίες λοιπόν θα κοντραριστούν στο CAS, την ίδια ώρα όμως ο το ρεπορτάζ του “skysports” αναφέρει ότι βρίσκονται σε εαφή ώστε να φτάσουν στην επίλυση του ζητήματος μαζί με την Τσέλσι.

Ο λόγος της τιμωρίας δεν έχει βέβαια καμία σχέση με αυτόν για τον οποίο έχει τιμωρηθεί ο ΑΡΗΣ. Υπάρχει όμως η ίδια ποινή και μία διαδικασία που ακολούθησαν FA και Τσέλσι, την οποία ίσως θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους οι “κιτρινόμαυροι” αλλά και η ΕΠΟ.

Προτεινόμενα Άρθρα