Σωστά ξεκίνησε από τον προπονητή

από Αντώνης Γκάτζιος

Όπως αναμενόταν ο Μίχαελ Ενινγκ ήταν η πρώτη κίνηση του ΑΡΗ με το βλέμμα στην επόμενη σεζόν. Χρονικά η ενδεδειγμένη, αφού το σωστό είναι πρώτα να κλείσεις τον προπονητή που θα κάθεται στον πάγκο και στη συνέχεια να περάσεις στον σχεδιασμό.

Κάθε προπονητής έχει μια φιλοσοφία. Ένα τρόπο παιχνιδιού. Κάποιες νόρμες μέσα στο κεφάλι του και χρειάζεται και τα κατάλληλα υλικά για να παρουσιάσει αυτό που οραματίζεται, στο χορτάρι. Βρίθει ποδοσφαιρικής λογικής η κίνηση αφού ο Χαριστέας εδώ και καιρό συζητά με τον Γερμανό, για το νέο μοντέλο ΑΡΗΣ που θα κυκλοφορήσει στα γήπεδα με το πέρας της φετινής ιδιαίτερης λόγω Κορωναιού σεζόν. Τον θεωρεί τον κατάλληλο, παίρνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη να στηρίξει την επιλογή που έκανε πριν από μερικούς μήνες, έπεισε επ΄ αυτού και τον Θόδωρο Καρυπίδη και πλέον ο ΑΡΗΣ πριν καν αρχίσουν τα πλέι-οφ έχει ξεμπερδέψει με το θέμα προπονητή. Θα ήταν άλλωστε έκπληξη να συμβεί κάτι διαφορετικό… Ο ΑΡΗΣ έχει πολλά στο κεφάλι του αυτή την περίοδο για να προσέθετε ακόμη ένα.

Μένει όμως μια σημαντική λεπτομέρεια καθόλα σημαντική για το μέλλον του γερμανού τεχνικού. Η απαγόρευση μεταγραφών που έχει ο ΑΡΗΣ, τροχοπέδη στην υλοποίηση του πλάνου για την επόμενη χρονιά. Χωρίς τη δυνατότητα μεταγραφών, το έργο γίνεται δύσκολο για τον Ενινγκ όπως θα ήταν και για κάθε προπονητή. Ίσως η ανανέωση με τον Γερμανό να είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης αισιοδοξεί ότι ο ΑΡΗΣ θα από τινάξει από πάνω του τον βραχνά της ΦΙΦΑ και έτσι θα μπορέσει ο ίδιος και ο Χαριστέας να του δώσουν τα υλικά που θέλει.

Προτεινόμενα Άρθρα