Στο… κυνήγι του καλού ευρωπαϊκού εισιτηρίου!

από AllAboutARIS

Ξημερώνει εβδομάδα αντίστροφης μέτρησης για την επάνοδο στα γήπεδα και είναι σημαντικό να θυμηθούμε τους στόχους του ΑΡΗ στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν.

Ουσιαστικά με την είσοδο στην 6αδα οι κιτρινόμαυροι εξασφάλισαν την παρουσία τους στην Ευρώπη και τη νέα αγωνιστική περίοδο αφού ο Παναθηναϊκός που βρίσκεται επίσης εντός αυτής δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Η Ελλάδα, με τα δεδομένα προ κορονοϊού (και λογικά δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτό το σκέλος), βγάζει 5 ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη σεζόν 2020/2021, με 3 εξ’αυτών να προορίζονται για τα προκριματικά του Europa league.

Ο ΑΡΗΣ με τη θέση που κατέχει τώρα στο πρωτάθλημα εκκινεί στη διοργάνωση από τον 2ο προκριματικό γύρο (όπως πέρυσι και χρειάζεται τρεις γύρους για να προκριθεί στους ομίλους) και λογικά δεν προλαβαίνει να καταφέρει κάτι καλύτερο αφού η 3η θέση που οδηγεί στον 3ο προκριματικό γύρο βρίσκεται ρεαλιστικά αρκετά μακριά.

Εδώ μπαίνει στην εξίσωση το Κύπελλο και το διπλό όφελος που θα αποκτήσει ο ΑΡΗΣ σε περίπτωση κατάκτησής του. Το νέκταρ που θα επιφέρει η πολυπόθητη κούπα θα στείλει στα ουράνια όλο τον οργανισμό του συλλόγου που παλεύει καθημερινά για αυτή την επιτυχία. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό αλλά παράλληλα η κατάκτηση του Κυπέλλου δίνει το δικαίωμα στην ομάδα να παρακάμψει ένα προκριματικό γύρο στο Europa league και να έρθει ακόμα πιο κοντά στους ομίλους.

Ένας στόχος που έχει τεθεί από την διοίκηση για την επόμενη σεζόν και θα φέρει μια σειρά από προνόμια στην ομάδα. Εδώ μάλιστα ίσως κάνει πιο ευνοϊκά (θεωρητικά) τα πράγματα η UEFA αφού ελέω κορονοϊού προσανατολίζεται σε μονούς προκριματικούς για να επιταχύνει τη διαδικασία. Συνεπώς, με δύο νικηφόρα παιχνίδια είσαι στους ομίλους.

Εν κατακλείδι, με την επανέναρξη, το κίνητρο και η δίψα της κατάκτησης του Κυπέλλου έρχεται και πάλι στο προσκήνιο για τον ΑΡΗ, που όπως είπαμε θα φέρει ευφορία σε όλους τους τομείς. Έτσι, μπορεί στα μάτια πολλών το πρωτάθλημα να έρχεται σε δεύτερη μοίρα αλλά ουσιαστικά θα βοηθήσει την ομάδα να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και ετοιμότητα εν όψει Κυπέλλου. Προσθέτοντας φυσικά σε αυτή την εξίσωση και το αίσθημα του γοήτρου αφού ο ΑΡΗΣ παίζει πάντα και μόνο για τη νίκη!

Προτεινόμενα Άρθρα