Το ροτέισον και το κενό στα μπακ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το μετρημένο ροτέισον και ο παίκτης που αναμένεται να καλύψει το κενό του Κόρχουτ.

Ματς αλλαγών, αλλά με μέτρο, αναμένεται να είναι τελικά για τον ΑΡΗ η αποψινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ. 

Αν και ο Μίκαελ Ένινγκ φαινόταν να εξετάζει το ενδεχόμενο διατήρησης της βασικής ενδεκάδας, εν τέλει θα προχωρήσει λογικά σε ένα ροτέισον αλλά με μετρημένες διαφοροποιήσεις. 

Ο Γερμανός θα αλλάξει περίπου την μισή ενδεκάδα, την ώρα που καλείται να διαχειριστεί και το κενό του Κόρχουτ στο αριστερό άκρο της άμυνας. 

Ρόουζ και Σάσα είναι οι δύο επιλογές που διαθέτει, με τον Γάλλο εκτός απροόπτου να μετατοπίζεται στα αριστερά για δεύτερη φορά και μετά το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο. 

Τότε τα είχε πάει πολύ καλά στον συγκεκριμένο ρόλο και με δεδομένο ότι ο Βραζιλιάνος μπορεί να μείνει ακόμα και εκτός ενδεκάδας, ο 28χρονος στόπερ θα είναι αυτός θα προτιμηθεί λογικά από την τεχνική ηγεσία. 

Εφόσον γίνει αυτό, ο Σόουζα θα επιστρέψει στην ενδεκάδα και θα παίξει στα δεξιά της άμυνας, με τους Βέλεθ-Δεληζήση στα στόπερ μπροστά από τον Κουέστα. 

Στα χαφ είναι πιθανό να ξεκινήσει ένα τελειώς διαφορετικό δίδυμο, αυτό των Τόνσο και Μπα, εάν ο Ένινγκ αποφασίσει να ξεκουράσει τους Ματίγια και Σάσα. Αλλιώς θα παίξει ο Ισπανός με τον Βραζιλιάνο.

Στην επίθεση θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένη η παρουσία του Ντάνιελ Μαντσίνι, πιθανότατα αντί του Λάρσον. Στα εξτρέμ, ο Μαρτίνες διεκδικεί την θέση ενός εκ των Γκάμα ή Φετφατζίδη, με τον δεύτερο να έχει περισσότερες πιθανότητες να μείνει στον πάγκο.

Οι απαντήσεις, λίγο μετά τις 20:00…

Προτεινόμενα Άρθρα