Οι σκέψεις για την άμυνα και… την επίθεση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Κάτι παραπάνω από 24 ώρες έχει μπροστά του ο ΑΡΗΣ, πριν μπει στο γήπεδο για το ματς της χρονιάς -μέχρι το επόμενο- κόντρα στην ΑΕΚ.

Σήμερα το μεσημέρι η ομάδα θα προπονηθεί για τελευταία φορά, με τον Μίκαελ Ένινγκ να μην έχει πάρει ακόμα τις οριστικές του αποφάσεις για την ενδεκάδα. 

Όλα παραμένουν ανοικτά, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν κάποιες σκέψεις που έχουν ένα προβάδισμα στο μυαλό της τεχνικής ηγεσίας.

Το πλάνο με Ρόουζ στα στόπερ, Σάσα σε ρόλο δεξιού μπακ και του Τόνσο δίπλα στον Ματίγια συνεχίζει να έχει ένα θεωρητικό προβάδισμα έναντι της χρησιμοποίησης του Μπα δίπλα στον Δεληζήση, ενώ η επιλογή του Σούντγκρεν είναι ένα υπαρκτό αλλά μακρινό σενάριο. Παράλληλα όμως φαίνεται να “παίζεται” και μία θέση στην γραμμή κρούσης της ομάδας. 

Οι συνεχόμενες θετικές εμφανίσεις του Ντάνιελ Μαντσίνι, έχουν ως αποτέλεσμα να διεκδικεί την θέση του Ντάνιελ Λάρσον στην ενδεκάδα με αξιώσεις. Πέραν τούτου, ο Αργεντινός έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να παίξει στον άξονα και ο ΑΡΗΣ ίσως χρειαστεί έναν τρίτο παίκτη σε αυτόν τον χώρο για να γυρίζει και να δίνει βοήθειες στην άμυνα, ειδικά εάν η ΑΕΚ παίξει με 3-5-2 και γεμίσει το κέντρο της. Μία επιλογή που βοηθάει στην χρησιμοποίηση του 4-2-3-1.

Στην σημερινή τελευταία προπόνηση, αναμένεται να παρθούν και οι τελικές αποφάσεις.

Προτεινόμενα Άρθρα