Οι πιθανοί… εκλεκτοί

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πολύ δύσκολα θα αλλάξει το πλάνο με Τόνσο στα χαφ και Ρόουζ στο κέντρο της άμυνας.

Λίγο μετά τις 18:00 θα ανακοινωθούν οι ενδεκάδες του αποψινού ντέρμπι Κυπέλλου με την ΑΕΚ και θα δοθούν απαντήσεις σχετικά με τον τρόπο που ο Μίκαελ Ένινγκ θα καλύψει τα κενά στο αρχικό σχήμα της ομάδας. 

Τα προβλήματα στα στόπερ φέρνουν ένα ντόμινο αλλαγών για τον ΑΡΗ μεσοαμυντικά, όπου όπως φαίνεται το σενάριο με Ρόουζ στα στόπερ και Τόνσο στα χαφ θα τεθεί σε εφαρμογή. 

Ο Γερμανός αναμένεται να εμπιστευτεί μία θέση στον Αργεντινό μέσο, από τον οποίο υπάρχει ικανοποίηση με την εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ. Με την διαφορά βέβαια ότι σήμερα θα αγωνιστεί σε μία πιο απαιτητική θέση. 

Ο Ρόουζ θα καλύψει το κενό δίπλα στον Δεληζήση , με τον Σάσα να οπισθοχωρεί στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Κόρχουτ να επανέρχεται στο αριστερό, συμπληρώνοντας την τετράδα μπροστά από τον Χουλιάν Κουέστα. 

Γκάμα και Φετφατζίδης παραμένουν αμετακίνητοι από τις πλευρες ενώ παρά τις σκέψεις που υπήρχαν για αλλαγές στην κορυφή, το βασικό δίδυμο των Ιντέγε και Λάρσον αναμένεται να είναι αυτό που θα ξεκινήσει. 

Η σκέψη για την χρησιμοποίηση του Μαντσίνι αντί του Σουηδού εξετάστηκε αλλά όπως φαίνεται δεν θα προχωρήσει, με τον Ένινγκ να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Σκανδιναβό. Εκτός αν τελευταία στιγμή γίνει η έκπληξη. 

Δεν αποκλείεται πάντως, αν όχι από την αρχή αλλά ίσως κατά την διάρκεια του ματς, ο ΑΡΗΣ να χρησιμοποιήσει και άλλο σύστημα. Δηλαδή το 4-2-3-1, με τον Λάρσον -ή τον Μαντσίνι εάν ξεκινήσει- πίσω από τον Ιντέγε ή ακόμα και τον Σουηδό στα άκρα με τον Γκάμα στον άξονα, έτσι ώστε να έχει ακόμη έναν παίκτη στον άξονα. 

Προτεινόμενα Άρθρα