ΑΡΗΣ: Ψάχνει την έκτη πρόκριση σε τελικό (vids)

από Γιώργος Γκάτος

Η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ ψάχνει την έκτη πρόκριση σε τελικό κυπέλλου και έχει την ευκαιρία να το κάνει απέναντι στην ΑΕΚ, απόψε!

Σήμερα το βράδυ, οι “Κιτρινόμαυροι” υποδέχονται την ΑΕΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και θέλουν να ανατρέψουν το σκορ για να προκριθούν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Τα τελευταία χρόνια, ο ΑΡΗΣ κατάφερε να προκριθεί στους τελικούς πέντε φορές, αποκλείοντας ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, το Αιγάλεω, η Ξάνθη, ο Ατρόμητος και η Καβάλα.

1970: Ολυμπιακός-ΑΡΗΣ 0-1

Ο Κώστας Παπαϊωάννου πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, που οδήγησε τον ΑΡΗ στον μεγάλο τελικό του Καυτανζογλείου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Η σύνθεση του ΑΡΗ σε εκείνη την αναμέτρηση: Νίκος Χρηστίδης, Θεόδωρος Πάλλας, Χρήστος Ναλμπάντης, Σοφοκλής Σεμερτζής, Άγγελος Σπυρίδων (Βασίλης Ψηφίδης 69’), Δημήτρης Ραπτόπουλος, Μανώλης Κεραμιδάς, Τάκης Λουκανίδης, Αλέκος Αλεξιάδης, Κώστας Παπαιωάννου, Βαγγέλης Συρόπουλος (Γιώργος Κωνσταντινίδης 82’)

2003: Αιγάλεω-ΑΡΗΣ 1-1/ ΑΡΗΣ-Αιγάλεω 0-0

Το εκτός έδρας γκολ του Ζοέλ Επαλέ ήταν αρκετό για τον ΑΡΗ, ο οποίος με προκρίθηκε στον τελικό με μια “λευκή” ισοπαλία στην έδρα του.

2005: ΑΡΗΣ-Ξάνθη 1-2/ Ξάνθη-ΑΡΗΣ 0-2

Οι “Κιτρινόμαυροι” δεν τα πηγαίνουν καλά στο πρώτο παιχνίδι και γνωρίζουν την ήττα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Όμως, στις 27/4 ο ΑΡΗΣ ταξιδεύει στα Πηγάδια της Ξάνθης και με δύο γκολ του Μίμη Μπενίσκου ανατρέπει το σκορ και προκρίνεται στον τελικό.

2008: ΑΡΗΣ-Ατρόμητος 1-0/ Ατρόμητος-ΑΡΗΣ 1-2

Το γκολ του Τόνι Κάλβο στο 97′ του πρώτου αγώνα έδωσε ψυχολογία στον ΑΡΗ ενόψει του ημιτελικού στο Περιστέρι, όπου με δύο τέρματα των Κόκε και Ίβιτς, εξασφάλισαν την μεγάλη πρόκριση.

2010: ΑΡΗΣ-Καβάλα 3-1/ Καβάλα-ΑΡΗΣ 1-1

Με τον Κόκε απόλυτο πρωταγωνιστή και τον Χαβίτο να βάζει το “κερασάκι” στην τούρτα, ο ΑΡΗΣ καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Στον επαναληπτικό, σκόραρε και πάλι ο Κόκε.

Προτεινόμενα Άρθρα