"Αδειος" ΑΡΗΣ, δεν… εμφανίστηκε ποτέ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Βαρέλα και ο Σφιντέρσκι διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα του Κλεάνθης Βικελίδης.

Το αήητητο σερί του ΑΡΗ κόντρα στον ΠΑΟΚ σταμάτησε στο… αδιάφορο ντέρμπι του “Κλεάνθης Βικελίδης” ανάμεσα στις δύο ομάδες, για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ. 

Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο φαίνεται να έχει ακόμα επίδραση πάνω στους “κιτρινόμαυρους”, οι οποίοι με εξαίρεση ένα καλό διάστημα στο πρώτο μέρος και την διάθεση μεσοεπιθετικά, δεν… εμμφανίστηκαν ποτέ και γνώρισαν την ήττα με 0-2.

Ο Χουλιάν Κουέστα κράτησε στο πρώτο μέρος όσο μπορούσε το μηδέν, “βγάζοντας” το πέναλτι του Σφιντέρσκι και κάποιες καλές στιγμές των φιλοξενούμενων. Οχι… για πάντα βέβαια, αφού στο 36′ ο Βαρέλα σκόραρε με κεφαλιά από φάουλ του Στοχ -ανύπαρκτο φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ- ενώ στο 45’+4′ ο Σφιντέρσκι από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 0-2. 

Στο 54′ ο Γερμανός Τσβάιερ χάρισε την δέυτερη κίτρινη στον Μάτος, για χτύπημα στον Μαντσίνι. Αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Δεληζήσης.

Ο Μίκαελ Ένινγκ δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή, κρατώντας κάποιους παίκτες… φρέσκους εν όψει ΟΑΚΑ αλλά και για να δώσει την ευκαιρία σε αρκετούς να πάρουν ένα γεμάτο 90λεπτο με την ομάδα για τελευταία φορά. 

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Μπα αντί Φετφατζίδη και Μαντσίνι μαζί με Ιντέγε (4-2-3-1)

Η σκέψη για την μη χρησιμοποίηση του Φετφατζίδη έγινε πράξη, με τον διεθνή άσσο να μένει στον πάγκο και την θέση του να παίρνει ο Μπα. Η δεύτερη αλλαγή του Ένινγκ ήταν ο Μαντσίνι, καλύπτοντας το κενό του Ντάνιελ Λάρσον.

Ο Γάλλος μέσος ξεκίνησε στο κέντρο της άμυνας με τον Δεληζήση, μπροστά από τον Κουέστα. Ο Ρόουζ ήταν στα δεξιά της άμυνας και ο Κόρχουτ στα αριστερά. 

Οι αλλαγές στην άμυνα επανέφεραν τον Σάσα στα χαφ, δίπλα στον Ματίγια. Γκάμα, Τόνσο και Μαντσίνι ήταν οι τρεις παίκτες πίσω από τον Ιντέγε, αλλάζοντας συνεχώς θέσεις.

ΠΑΟΚ: Έκπληξη με Στοχ – Σφιντέρσκι αντί Άκπομ στην επίθεση (4-2-3-1)

Δύο νέα πρόσωπα είχε η ενδεκάδα του Αμπέλ Φερέιρα, συγκριτικά με το σχήμα που παρέταξε στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ξεκινώντας τους Στοχ και Σφιντέρσκι αντί των Λημνιού και Άκπομ αντίστοιχα. 

Ο Πασχαλάκης ήταν στο τέρμα. Μάτος και Γιαννούλης οι πλάγιοι μπακ, με τους Βαρέλα-Ίνγκανσον δίδυμο στα στόπερ. Ο Μαουρίσιο ήταν ο παρτενέρ του Εσίτι στην μεσαία γραμμή. Λίγο πιο μπροστά ο Μπίσεσβαρ, με τους Στοχ-Τζόλη στα εξτρέμ και τον Σφιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης

ΤΟ ΜΑΤΣ

ΠΑΟΚ εναντίον… Κουέστα

Το ματς ξεκίνησε με… πέναλτι, αφού μόλις στο 1′ ο Μπα βρήκε την μπάλα με το χέρι στην περιοχή και ο Τσάιβερ έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Σφιντέρσκι ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Κουέστα απέκρουσε την εκτέλεση του Πολωνού, επιβεβαιώνοντας και στην συνέχεια την καλή περίοδο την οποία διανύει.

Ο Ισπανός σταμάτησε το κοντινό πλασέ του Μπίσεσβαρ στο 10′ και τρία λεπτά αργότερα έσωσε την εστία του από το σουτ του Γιαννούλη στην κίνηση. 

Από το 15′ μέχρι το 30′, περίπου, ο ΑΡΗΣ είχε το δικό του καλό διάστημα. Συμμάζεψε την άμυνά του και κράτησε για αρκετή ώρα τον ΠΑΟΚ στο δικό του μισό, αρχίζοντας να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, μαζί με κάποιες καλές στιγμές. 

Στο 16′ το φάουλ του Ματίγια πέρασε μόλις άουτ. Στο 23′ ο Γκάμα απείλησε με σουτ εκτός περιοχής και ανάγκασε τον Πασχαλάκη να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ. Στο διάστημα αυτό υπήρξε και μία καλή στιγμή του ΠΑΟΚ αλλά ο Μπα εξουδετέρωσε τον Σφιντέρσκι πριν πλασάρει τον Κουέστα.

Πάλι αδράνειες, τις οποίες πλήρωσε

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ στις κλασσικές ευκαιρίες έφερε αποτελέσματα στο 36′, σε συνδυασμό βέβαια με την μέτρια άμυνα του ΑΡΗ αλλά και το ανύπαρκτο φάουλ που κέρδισε ο Στοχ. Ο Σλοβάκος γέμισε στην περιοχή και ο Βαρέλα σκόραρε ανενόχλητος με κεφαλιά για το 0-1. 

Το 0-2 του πρώτου μέρους διαμορφώθηκε σε μία ακόμη αδράνεια του ΑΡΗ ανασταλτικά, με τον Σφιντέρσκι να αξιοποιεί την κάθετη του Μπίσεσβαρ και να κάνει το 0-2 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Φάση με τον Τόνσο και μετά… τίποτα

Η διάθεση του ΑΡΗ επιθετικά συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Υστέρησε όμως τόσο στην τελική πάσα όσο και στην καλή τελική προσπάθεια, με εξαίρεση την φάση του 47ου λεπτού και την κοντινή προβολή του Τόνσο την οποία απομάκρυνε ο Πασχαλάκης. 

Στο 69′ και στο 73′ καταγράφηκαν οι μοναδικές τελικές του ΠΑΟΚ στην επανάληψη, με τον Κουέστα να σταματάει τις προσπάθειες του Σφιντέρσκι και στις δύο περιπτώσεις. 

“Χάρισε” την 2η κίτρινη στον Μάτος ο Τσβάιερ – Απευθείας αποβολή για Δεληζήση

Από το 54′ και μετά τα δεδομένα του αγώνα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, εάν ο Γερμανός διαιτητής απέβαλλε τον Λέο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος χτύπησε τον Μαντσίνι στο πρόσωπο, δόθηκε φάουλ αλλά όχι και η δεύτερη κίτρινη στον αρχηγό του ΠΑΟΚ.

Κόκκινη και μάλιστα απευθείας αντίκρισε ο Δεληζήσης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, σταματώντας τον Λημνιό πριν βγει απέναντι στον Κουέστα. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλικ Τσβάιερ
ΒΟΗΘΟΙ: Θόρστεν Σίφνερ, Μάρκο Άκμουλερ
4ος: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Σάσα Στέγκεμαν
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 33′ Ματίγια, 35′ Τόνσο ,40′ Σάσα, 58′ Μπα/4′ Μαουρίσιο, 16′ Μάτος, 66′ Τζόλης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90’+1′ Δεληζήσης
ΓΚΟΛ: -/36′ Βαρέλα, 45’+4′ Σφιντέρσκι

ΑΡΗΣ (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Σάσα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Μπα, Ματίγια, Τόνσο, Μαντσίνι, Γκάμα, Ιντέγε

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (54′ Μιχαηλίδης), Βαρέλα, Ίνγκανσον, Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίσιο, Τζόλης (81′ Ροντρίγκο), Στοχ (86′ Τσιγγάρας) Μπίσεσβαρ (86΄Λημνιός), Σφιντέρσκι (82′ Άκπομ)

Προτεινόμενα Άρθρα