Πάλεψε με όσες δυνάμεις και επιλογές είχε αλλά…(2-0)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σε… μικρούς και στον άτυχο Ντουάρτε τα βλέμματα…

Ο ΑΡΗΣ της μεταβατικής περιόδου πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε στο ΟΑΚΑ. Με τον Ντουάρτε να αποχωρεί τραυματίας και μόλις μία αλλαγή, οι “κιτρινόμαυροι” προσπάθησαν για ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά ηττήθηκαν με 2-0 από τον επίσης αδιάφορο Παναθηναϊκό για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ. 

Ο Ολλανδός χαφ αποχώρησε με κάκωση στο γόνατο λίγο πριν το ημίχρονο. Δύο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, με Γκάμα και Ματίγια. Κουρμπέλης (41′) και Κολοβέτσιος (88′) τα γκολ των “πράσινων”, με τον Ευαγγέλου να ακυρώνει σωστά το τέρμα του Καμπετσή στο 58′. 

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Με… Ντουάρτε η ενδεκάδα- Μπακούτσης στα μπακ (4-2-3-1)

Οι επιλογές δεν είναι πολλές αλλά και έτσι οι αναμενόμενες… εκπλήξεις δεν έλειψαν, με τον Μίκαελ Ένινγκ να δίνει την ευκαιρία μετά από πολύ καιρό στον Λίριν Ντουάρτε.

Ο Ολλανδός ξεκίνησε στα αριστερά, με τους Γκάμα και Μαρτίνες να συμπληρώνουν την τριάδα πίσω από τον Ντάνιελ Μαντσίνι. 

Πιο πίσω, ο Σάσα με τον Ματίγια ήταν η δυάδα των χαφ. Στην άμυνα, ο Μπακούτσης με τον Κόρχουτ ήταν οι πλάγιοι μπακ. Ρόουζ και Μπαγκαλιάνης οι δύο στόπερ μπροστά από τον Έμαν που πήρε την θέση του Κουέστα κάτω από τα δοκάρια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ευκαιρίες από τον Δώνη (4-4-2)

Οι… μικροί δεν έλειψαν ούτε από την ενδεκάδα των γηπεδούχων, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση του Χρισογεώργου αντί του Διούδη κάτω από τα δοκάρια.

Θεοχάρης και Χατζηθεοδωρίδης ήταν στα άκρα της άμυνας, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Σένκεφελντ και Κολοβέτσιος στα στόπερ. Ο Κουρμπέλης με τον Αγιούμπ ήταν το δίδυμο των χαφ. Ο Μπουζούκης με τον Χατζηγιοβάννη κάλυπταν τα επιθετικά άκρα και οι Μακέντα-Καμπετσής συνέθεσαν την γραμμή κρούσης των “πρασίνων”.

Ο ΑΡΗΣ τις ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός το γκολ

Το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο σχεδόν σε όλο το κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου. Η μικρή διαφορά ήταν η μεγαλύτερη διάθεση που έβγαζε ο ΑΡΗΣ μεσοεπιθετικά, με τους Γκάμα, Μαρτίνες, Ντουάρτε και Μαντσίνι να είναι ιδιαίτερα κινητικοί και το σύστημα να εναλάσσεται ανάμεσα σε 4-2-3-1 και 4-3-3.

Ο Γκάμα με τον Ματίγια ήταν και αυτοί που πρωταγωνίστησαν στις δύο καλές στιγμές των “κιτρινόμαυρων”. Πρώτα με το φάουλ του Πορτογάλου στο 28′ -μόλις άουτ- και μετά στο 26′ με το σουτ του Ματίγια έξω από την περιοχή.

Από λάθος του Ισπανού ήρθε και το γκολ του Παναθηναϊκού, στην μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων. Ο Κουρμπέλης έκλεψε την μπάλα και σούταρε από απόσταση, με την μπάλα να σκάσει μία φορά κάτω και να καταλήγει στην δεξιά γωνία του Έμαν.

Θετικός, αλλά και άτυχος ο Ντουάρτε

Ο Ολλανδός, στην επιστροφή του στην δράση έπειτα από 248 μέρες, έδειξε θετικά στοιχεία και αν μη τι άλλο είχε διάθεση. Λίγο πριν την ανάπαυλα όμως στάθηκε άτυχος. Αφού απέφυγε δύο παίκτες του Παναθηναϊκού, στη συνέχεια συγκρούστηκε με τον Κουρμπέλη και γύρισε άτσαλα το αριστερό του γόνατο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει τραυματίας. 

Πιο δυνατά ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο

Το γκολ έφερε και άλλον “αέρα” στους γηπεδούχους, μπαίνοντας… με φόρα στο δεύτερο μέρος και με δοκάρι στο 50′ από τον Καμπετσή.

Ο νεαρός φορ βρήκε δίχτυα λίγο αργότερα, στο 58′, το οποίο όμως ο Ευαγγέλου ακύρωσε με τη χρήση του VAR αφού νωρίτερα στην φάση υπάρχει φάουλ του Μακέντα στον Μαρτίνες.

Η διάθεση των… μικρών και το 2-0 του Κολοβέτσιου

Οι σταδιακές αλλαγές του Δώνη “έφεραν” αρκετούς “μικρούς” στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκου και αυτόματα περισσότερη διάθεση και ενέργεια για τους “πράσινους”.

Ο ΑΡΗΣ με “καθαρό” 4-2-3-1 και τον Διαμαντόπουλο στην κορυφή προσπάθησε να φτάσει σε ένα γκολ, χωρίς όμως να έχει κάποια καλή στιγμή. Και ο Παναθηναϊκός βέβαια από την πλευρά του δεν απειλούσε ιδιαίτερα μετά το ακυρωθέν γκολ του Καμπετσή αλλά στο 88′ έφτασε και σε δεύτερο γκολ με κόρνερ από την κεφαλιά του Κολοβέτσιου. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών)
4ος: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43′ Κουρμπέλης, 43 Αγιούμπ/29′ Σάσα, 43′ Μαντσίνι, 90’+2′ Γκάμα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ:41′ Κουρμπέλης, 88΄Κολοβέτσιος/-

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Χριστογεώργος, Χατζηθεοδωρίδης (82′ Ζαγαρίτης), Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Θεοχάρης, Κουρμπέλης, Αγιούμπ (46′ Ανουάρ), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (65′ Αλεξανδρόπουλος), Καμπετσής (83′ Περέα), Μακέντα (76′ Αθανασακόπουλος)

ΑΡΗΣ (Μίκαελ Ένινγκ): Έμαν, Κόρχουτ, Μπακούτσης, Μπαγκαλιάνης, Ρόουζ, Ματίγια, Σάσα, Μαρτίνεθ, Γκάμα, Ντουάρτε (45΄+5′ Διαμαντόπουλος), Μαντσίνι

Προτεινόμενα Άρθρα