Η μέρα που ο Χαριστέας έστειλε μία χώρα στα ουράνια! (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ολα είναι ακατόρθωτα, μέχρι βρεθεί κάποιος/α και να αποδείξει το αντίθετο. Αυτό που έκανε δηλαδή η Ελλάδα σαν σήμερα, πριν 16 χρόνια.

Το βράδυ της 4ης Ιουλίου και ενώ το ρολόι του “Ντα Λουζ” σημάδευε το 56ο λεπτό, ο Άγγελος Χαριστέας… όρθωσε ανάστημα μέσα στην άμυνα της Πορτογαλίας και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε ιστορία, στέλνοντας μαζί με όλη εκείνη την ομάδα έναν ολόκληρο λαό στον 7ο ουρανό!

Η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης, ολοκληρώνοντας ένα ποδοσφαιρικό θαύμα με τον καλύτερο επίλογο της ξέφρενης πορείας της στα πορτογαλικά γήπεδα.

Εκείνο το βράδυ ίσως σημειώθηκε η μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού, με τους Έλληνες όλου του κόσμου να βγαίνουν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν με τα γαλανόλευκα. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πορτογαλία (Σκολάρι): Ρικάρντο – Μιγκέλ (43΄ Φερέιρα), Αντράντε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Νούνο Βαλέντε – Κοστίνια (60΄ Ρούι Κόστα), Μανίς, Ντέκο – Φίγκο, Παουλέτα (74΄ Νούνο Γκόμες), Κριστιάνο Ρονάλντο

Ελλάδα (Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Καψής, Φύσσας – Μπασινάς, Ζαγοράκης, Κατσουράνης – Γιαννακόπουλος (76΄ Βενετίδης), Χαριστέας, Βρύζας (81΄ Παπαδόπουλος)

Σκόρερ: 57΄ Χαριστέας
Διαιτητής: Μάρκους Μερκ (Γερμανία)

Προτεινόμενα Άρθρα