"Στόχος να περάσουμε στα παιδιά το DNA του συλλόγου που λέει πάντα νίκη"

από AllAboutARIS

Καλεσμένος στον αέρα του Libero 107.4 και της εκπομπής AllAboutARIS ON AIR βρέθηκε ο γενικός αρχηγός των τμημάτων υποδομής του ΑΡΗ, Παναγιώτης Αλεξιάδης που αναφέρθηκε στην προετοιμασία της Κ15 για το Final Four του πρωταθλήματος

Ο κ.Αλεξιάδης μίλησε γενικότερα για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες και το βασικό κομμάτι του DNA του συλλόγου που επιχειρούν να εμφυτεύσουν στους ποδοσφαιριστές.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία σημειώνοντας ωστόσο ότι η ομάδα της Κ15 είναι έτοιμη να διεκδικήσει το πρωτάθλημα (αύριο 7/7 ο ημιτελικός με τον Ολυμπιακό).

Επιπλέον, στάθηκε στο ταλέντο των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα τμήματα υποδομής του ΑΡΗ και τον στόχο που έχουν θέσει για να βρεθούν στην πρώτη ομάδα.

Έκλεισε με την αναφορά στον Άγγελο Χαριστέα και τα κομμάτια της δουλειάς που τους κατευθύνει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Αλεξιάδης στην εκπομπή AllAboutARIS ON AIR:

Για την εξέλιξη που πήρε η σεζόν με την πανδημία: “Δεν το περιμέναμε, αλλάξανε πολλά πράγματα στη ζωή μας. Είχαμε μεγάλη αποχή, δεν κάναμε ούτε προπονήσεις τρεις μήνες και τώρα ξαφνικά καλούμαστε να παίξουμε στο final four και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα για δεύτερη σερί χρονιά.”

“Με 10-12 προπονήσεις πάμε στα τελικά παιχνίδια. Είναι δύσκολο, δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστούν τα παιδιά. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και το κυριότερο να μην υπάρξουν τραυματισμοί.”

Για τις καιρικές συνθήκες της εποχής: “Θα έχει 30 βαθμούς την ώρα του αγώνα. Κάνουμε προπονήσεις και πρωί και απόγευμα. Τώρα για παράδειγμα έχουμε την τελευταία απογευματινή. Τέτοιο καιρό κανονικά δεν γίνονται προπονήσεις, έχει αφόρητη ζέστη. Είναι κάτι πρωτόγνωρο, είμαστε αναγκασμένοι όμως να προπονηθούμε και να ανταπεξέλθουμε.”

Για τη συμμετοχή στο Final Four: “Από την αρχή της χρονιάς που ξεκινάμε πρώτος στόχος είναι να εκπαιδεύσεις σωστά τα παιδιά για να φτάσουν ακόμα και στην πρώτη ομάδα. Χρειάζεται οργανωμένη δουλειά και είναι πρωτεύον κομμάτι από το να πάρουμε ένα πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διεκδικούμε τίτλους. ΑΡΗΣ είμαστε ασφαλώς και το θέλουμε, αυτό προσπαθούμε να περάσουμε και στα παιδιά, το DNA του συλλόγου που λέει ότι πάντα διεκδικείς τη νίκη. Σε αυτές τις ηλικίες βέβαια δεν ζητάμε τη νίκη με οποιοδήποτε κόστος, ζητάμε τη νίκη με σωστό ποδόσφαιρο, με τακτική, με σωστή φιλοσοφία. Αλλά εννοείται ότι θα διεκδικήσουμε το κύπελλο.”

Για την εξέλιξη των παιδιών: “Πρέπει να δοθούν ευκαιρίες. Στην ομάδα μας υπάρχουν πολλά παιδιά με ταλέντο και στην Κ17 και στην Κ19, θα πρέπει να τα δουλέψουμε σωστά για να φτάσουν και στην πρώτη ομάδα.”

Για τον Μπαγκαλιάνη: “Το παιδί έχει θετική παρουσία. Όπως και οι υπόλοιποι νεαροί χρειάζονται παραστάσεις και εμπειρίες για να είναι έτοιμοι τη νέα χρονιά. Νομίζω με τα παιχνίδια που παίρνουν τώρα θα είναι ακόμα πιο έτοιμοι για τη νέα αγωνιστική σεζόν.”

Για τις Κ17, Κ19 και τη σεζόν που τελείωσε πρόωρα: “Ηταν επιτυχημένη η χρονιά για τα δύο τμήματα, έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα της Κ19 κέρδισε μάλιστα όλους τους αντίπαλους εκτός από τον ΠΑΟΚ που ήρθε 0-0 στο μοναδικό παιχνίδι που παίξαμε και τερμάτισε τελικά στην 3η θέση. Η Κ17 τερμάτισε 4 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ, βγήκε 2η, πήρε πρόκριση για τα τελικά αλλά δυστυχώς δεν έγινε Final Four σε αυτή την κατηγορία, τη στιγμή που είχαμε πολλές πιθανότητες να φτάσουμε ψηλά. Έχουμε καλή φουρνιά και καλές ομάδες στα τμήματα υποδομής.”

“Θέλουμε τους τίτλους αν και δεν είναι το ζητούμενο σε αυτές τις ηλικίες. Είμαστε ΑΡΗΣ και θέλουμε να κερδίζουμε τα πάντα, είναι στο DNA μας. Πρέπει να γίνεται μεθοδική δουλειά, να πρωταγωνιστείς κάθε χρόνο με ικανές ομάδες και θα έρθουν οι τίτλοι. Δεν γίνεται τίποτα στην τύχη.”

Για τον Άγγελο Χαριστέα και το πλάνο του για τα τμήματα υποδομής: “Ο Άγγελος μας δίνει συνεχώς κατευθύνσεις, ασχολείται πλέον ενεργά με το κομμάτι των υποδομών. Έχει βγει και ο ίδιος από τα σπλάχνα της ομάδας οπότε ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται. Και εννοείται ότι η μεγάλη ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον στον κορμό της 3-4 παίκτες από την ακαδημία. Χρειάζονται οι Έλληνες παίκτες.”

Προτεινόμενα Άρθρα