Πλέι οφ: Η "γεύση" του τέλους και όσα κρατάει

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αυτή η εξτρά περίοδος της σεζόν μέσα στο κατακαλόκαιρο, πέρασε από διάφορα στάδια μέχρι να φτάσει το χθεσινό φινάλε στην Τούμπα.

Το αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ ήρθε κόντρα στο όλο κλίμα των πλέι οφ για τον ΑΡΗ, δημιουργώντας ένα ευχάριστο και… ανυψωτικό φινάλε για έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό ο οποίος πέρασε πολύ δύσκολα τον τελευταίο μήνα. Από τον αποκλεισμό για το Κύπελλο στις αποχωρήσεις των περισσότερων παικτών και εν συνεχεία σε βαριές ήττες. 

Ηταν μία δύσκολη διαδικασία αγώνων, μέσα από την οποία όμως ο ΑΡΗΣ κατάφερε να αναδείξει και θετικά. Αυτά που έδωσαν μία διαφορετική νότα στις τελευταίες εβδομάδες. 

Το κλίμα συσπείρωσης

Είναι το πρώτο και πιο σημαντικό. Σε μία δύσκολη περίοδο με αποχωρήσεις που βάρυναν ακόμα περισσότερο το κλίμα μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, όσοι έμειναν συνέθεσαν ένα μικρό αλλά πολύ δυνατό γκρουπ ανθρώπων που έδωσαν όσα μπορούσαν για να ολοκληρωθεί η σεζόν με την μεγαλύτερη δυνατή αξιοπρέπεια. 

Από τον Χαριστέα στον Ένινγκ και το Τερζή, μέχρι τους παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ. Μία μικρή οικογένεια ατόμων που ο καθένας πήρε τα δικά του credits για την προσφορά του αυτό το διάστημα στην ομάδα

Η… εμφάνιση των Κουέστα και Μαντσίνι

Ο Ισπανός ίσως και να είναι ήταν ο κορυφαίος παίκτης του ΑΡΗ σε αυτά τα πλέι οφ. Τα πράγματα ήρθαν έτσι που χρειάστηκε να επέμβει περισσότερες φορές από το κανονικό, κρατώντας την ομάδα όρθια σε αρκετές περιπτώσεις όπως χθες στην Τούμπα. Μπορεί να μην έχει όλο το “πακέτο” ή ακόμα να υπάρχει απόσταση στις διαπραγματεύσεις για την ανανέωσή του, αλλά ήταν αυτό ακριβώς που ήθελε ο ΑΡΗΣ και δικαίωσε τις “φωνές” όσων των πιστεύουν μέσα στην ομάδα. 

Στην περίπτωση του Ντάνιελ Μαντσίνι “μπαίνει” και ο χαρακτηρισμός της έκπληξης. Έπειτα από μία regular season που δεν προσέφερε τα αναμενόμενα, ο Αργεντινός ήταν συγκριτικά πολύ πιο θετικός και βοήθησε σε αυτόν τον κύκλο αγώνων, κερδίζοντας σημαντικούς πόντους όσον αφορά το μέλλον του στην ομάδα. 

Οι “μικροί”

Οι μαζικές αποχωρήσεις δημιούργησαν… αναγκαστικές ευκαιρίες για τους Πέτρο Μπαγκαλιάνη και Πέτρο Μπακούτση. Λένε όμως ότι “απ’ το αγκάθι βγαίνει ρόδο”. Και ειδικά στην περίπττωση του πρώτου, αυτό έγινε. 

Ο νεαρός στόπερ μπήκε στην ενδεκάδα και δεν ξαναβγήκε, παίζοντας έναν κύκλο αγώνων με θετικό πρόσημο και χωρίς να δείχνει καθόλου “ψαρωμένος”. Το αντίθετο μάλιστα, σκοράροντας και ένα γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό. Εμφανίσεις που λογικά θα του εξασφαλίζουν την συνέχιση της παρουσίας του στον ΑΡΗ, αλλά μένει να φανεί και ο τρόπος που ο οργανισμός θα τον διαχειριστεί. 

Ο Μπακούτσης μπορεί να μην έπιασε τα ίδια στάνταρ απόδοσης, αλλά έχει ως βασικό ελαφρυντικό ότι δεν αγωνίστηκε στην φυσική του θέση (8άρι) πέραν λίγων λεπτών. Δεδομένων των συνθηκών όμως, δεν τα πήγε άσχημα. 

Η “γεύση” του τέλους

Σημασία δεν έχει πώς ξεκινάς ή πώς συνεχίζεις, αλλά πώς τελειώνεις. Και σε όλους θα μείνει η εικόνα του ΑΡΗ των έντεκα παικτών στην Τούμπα, όπου με την αγωνιστική υπέρβαση που πέτυχαν πήραν ένα αποτέλεσμα του οποίου η σημασιά είναι πολύ μεγαλύτερη από τον βαθμό της ισοπαλίας ή τον αντίπαλο. Ηταν ίσως το καλύτερο φινάλε μίας ομάδας που πέρασε δύσκολα και “έσβησε” κάπως τις κακές στιγμές του προηγούμενου διαστήματος. 

Προτεινόμενα Άρθρα