"Ο ΑΡΗΣ χτίζει συνεχώς πάνω στα θεμέλια που έχει"

από AllAboutARIS

Ένας παλιός γνώριμος του ΑΡΗ που επέστρεψε ξανά μετά από 10 χρόνια στο πόστο του γυμναστή, ο Αντώνης Σαριόγλου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS ON AIR και τον Libero 107.4 μιλώντας για την εικόνα που αντίκρισε ερχόμενος στον σύλλογο και το κομμάτι της δουλειάς

Η εξελιγμένη έκδοση του ΑΡΗ, το “δέσιμο” με τους παίκτες και το φορτίο που είχε να διαχειριστεί ήταν κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν με τον τέως γυμναστή της ομάδας. Ακόμα ο Αντώνης Σαριόγλου αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Κούπερ και την επιθυμία του δεύτερου να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να δει τον ΑΡΗ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντώνης Σαριόγλου στην εκπομπή AllAboutARIS ON ARIS:

Αρχικά σημείωσε χαριτολογώντας: “Εκαναν πάρτι οι παίκτες που μάθανε ότι δεν θα κάνουμε μαζί προετοιμασία”

Για την φυσική κατάσταση των παικτών που έπαιζαν στα play off: “Οι παίκτες έβγαλαν ένα μέρος των δυνάμεών τους. Η διαχείριση έπρεπε να είναι διαφορετική επειδή υπήρχαν λίγες επιλογές. Αν ανέβαιναν οι εντάσεις, θα ήταν πολύ εύκολο να ξεφύγεις και να έχουμε προβλήματα με κάρτες. Τα παιδιά έπαιζαν πολύ μαγκωμένα αλλά θεωρώ κάναμε όλοι πολύ καλή δουλειά. Δεν είχαμε θλάσεις, παρά τα συνεχόμενα ματς.”

Για τον Σόουζα: “Όλοι νοιαζόμασταν για τον Σόουζα, οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες και το παιδί μπήκε κυριολεκτικά με αυτοθυσία. Υπήρξαν όμως και άλλα περιστατικά. Το πόδι του Μαντσίνι ήταν τούμπανο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, δεν έμπαινε ούτε παπούτσι την επόμενη μέρα. Ανησυχούσα γενικά για το μυικό κομμάτι των παιδιών και του Σόουζα αρκετά που είχε το σοβαρότερο πρόβλημα. Ήταν δύσκολο να βγάλει 90λεπτο με τον ΠΑΟΚ, Στο ημίχρονο είχε πρηστεί το γόνατό του και λες αποκλείεται να συνεχίσει. Και όμως έβγαλε 90 λεπτά. Αξιόλογος άνθρωπος και παίκτης που τιμούσε τη φανέλα του ΑΡΗ όποτε τη φορούσε.”

Για τον Ένινγκ: “Ήταν πολύ καλή η συνεργασία μας, Τα αγγλικά του είναι άψογα. Οι συνεννοήσεις μας ήταν άμεσες. Δεν ξέρει όμως Ισπανικά. Υπήρχε όμως ο κώδικας επικοινωνίας, ο Χαριστέας ήξερε γερμανικά. Οπότε όλα ήταν όπως έπρεπε.”

Για την επιστροφή του: “Στεναχωρήθηκαν τα παιδιά που έμαθαν ότι δεν θα συνεχίσω. Θα κρατήσω επαφές με όλους. Ανταλλάξαμε και τηλέφωνα. Η επιστροφή μου ήταν κάτι που ποθούσα πολύ. Ήθελα να βοηθήσω, δεν ήταν μόνο το κομμάτι της εκγύμνασης, ήταν και το κομμάτι πως να γυμνάσεις το δικό σου μυαλό. Ήξερα που πήγαινα, την ατμόσφαιρα, τα προβλήματα. Και οι παίκτες δεν είδαν έναν ξένο, είδαν έναν άνθρωπο που ξέρει τον σύλλογο.”

Για τις αλλαγές που αντίκρισε στο Ρύσιο: “Η μέρα με τη νύχτα. Έχει δύο γήπεδα που ποτέ δεν ήταν σε αυτό το επίπεδο, ακόμα και στα “χρυσά” χρόνια. Φοβόμουν να μπω μέσα για να μη τα χαλάσω. Τα βλέπει ο ποδοσφαιριστής και του ανεβαίνει η διάθεση. Πανέμορφη η δουλειά που έχει γίνει. Βήματα που γίνονται μπροστά πρέπει να τονίζονται. Όταν πήγα και στο Βικελίδης ένιωσα σαν να μην πέρασε μια μέρα. Η φυσούνα, τα αποδυτήρια, όλοι οι χώροι. Ήρθαν αναμνήσεις πολλές.”

Και συνέχισε: “Όταν ο ποδοσφαιριστής ξέρει ότι θα εργάζεται σε υγιές περιβάλλον αλλάζουν τα πάντα. Τους ελκύεις περισσότερο. Είναι και ένας ακόμα λόγος που έρχονται παίκτες όπως ο Γκάμα ή ο Αμπρέου παλιότερα που ήξερε σχεδόν τα πάντα από αυτά που θα συναντούσε.”

Για το κλίμα που συνάντησε στην ομάδα: “Όταν ήρθα έκανα αρκετές κουβέντες με τα παιδιά και κάποιες θα μου μείνουν χαραγμένες. Κάναμε συνέντευξη με τον Γκάμα στην αρχή όταν υπέγραψε το συμβόλαιο ενός μήνα και είπε ότι έπρεπε να βοηθήσω την ομάδα γιατί με βοήθησε και αυτή. Έχει μεγάλη αξία αυτό που είπε ο Γκάμα. Αν δεν είχε πλήξει η πανδημία τον πλανήτη ο ΑΡΗΣ θα είχε λιγότερα προβλήματα. Υπήρξαν ατυχίες, δεν τα πήγε όμως άσχημα η ομάδα. Αν το ερμηνεύαμε μπασκετικά θα λέγαμε ότι για μια επίθεση 24ων δευτερολέπτων ο ΑΡΗΣ δεν βρέθηκε στον τελικό. Τώρα για τα play off μπορεί να μην υπήρχε το βαθμολογικό κίνητρο αλλά όταν παίζεις αγώνες απέναντι σε αυτούς τους παραδοσιακούς αντιπάλους το πρεστίζ είναι μεγάλο, οπότε δεν υπάρχει αδιαφορία.”

Για το οικογενειακό κλίμα: “Παρά τις ατυχίες οι πάντες πρέπει να ενώνονται με τους πάντες. Ο ΑΡΗΣ από την επιστροφή του και μετά χτίζει συνεχώς πάνω στα θεμέλια που έχει. Αναβαθμίζεται και χρόνο με τον χρόνο θα αποκτάει μεγαλύτερες διακρίσεις.”

Για τον Κούπερ: “Σήμερα μιλήσαμε με τον μίστερ. Θα περιμένεις τον Σεπτέμβριο του είπα για να πάμε μαζί στην Θεσσαλονίκη να δούμε τον ΑΡΗ στο Βικελίδης. Το θέλει πολύ ο μίστερ. Έχουμε δει πολλά ματς του ΑΡΗ από το κινητό ή την τηλεόραση. Ήταν ένα παιχνίδι με την Λάρισα θυμάμαι μάλιστα στο Καυταντζόγλειο και του έδειχνα τον κόσμο. Τώρα ξεκουράζεται στην Μαγιόρκα, έχουμε προτάσεις από την Αραβία, θα αποφασίσουμε στη συνέχεια.”

Για τον Κόκε: “Δεν έχουμε επικοινωνήσει. Μιλάω μόνο με ανθρώπους του περιβάλλον του. Είναι καλά εκεί τηρουμένων των αναλογιών και περιμένει τις δικαστικές εξελίξεις.”

Για το μέλλον της ομάδας και το Ban: “Θα βρεθεί η χρυσή τομή και η ομάδα θα προχωρήσει. Πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες που υπάρχουν και να συνεχίσει ο ΑΡΗΣ το έργο του, μεγαλώνοντας μέρα με τη μέρα.”

Προτεινόμενα Άρθρα