Premier League: Μαύρο στις μεταδόσεις από την κινεζική τηλεόραση

από Γιώργος Γκάτος

Σε μία σημαντική κίνηση προχώρησε η Κίνα κλείνοντας την πόρτα στην Premier League και αποκλείοντάς την από μία μεγάλη και κερδοφόρα αγορά.

Συγκρεκριμένα η κινεζική κρατική τηλεόραση, CCTV-5, αποφάσισε να διακόψει τη μετάδοση των παιχνιδιών του αγγλικού πρωταθλήματος αρχής γενομένης από την αναμέτρηση ανάμεσα στην Λίβερπουλ – Τσέλσι. Αντί το ματς της στέψης της πρωταθλήτριας, η CCTV έδειξε σε επανάληψη το Γαλλία – Δανία από το Euro 2016.

Μάλιστα, οι κινέζικοι χορηγοί στο αγγλικό πρωτάθλημα, όπως και οι Κινέζοι ιδιοκτήτες παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Αυτή η κίνηση έρχεται να κουμπώσει με την γενικότερη πολιτική ένταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο Πεκίνο και το Λονδίνο με την Ουάσινγκτον.
 
Παρόμοιο σκηνικό έχει δημιουργηθεί και στο NBA. Αφορμή ήταν η στάση του GM των Rockets, Ντάριλ Μόρει, να στηρίξει το Χονγκ Κονγκ. Έτσι, η κινεζική κυβέρνηση εκνευρίστηκε και αποφάσισε να σταματήσει να μεταδίσει τα παιχνίδια του NBA. Η κινεζική αγορά είναι σημαντική για τη Λίγκα, αφού δίνει 4 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο στο πρωτάθλημα. Μόνο τη φετινή σεζόν το NBA έχασε 2 δισεκατομμύρια από αυτό το πάγωμα των σχέσεων.

Πηγή: Sport24.gr

Προτεινόμενα Άρθρα