Ξεμούδιασε και μπορούσε παραπάνω…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δύο γκολ ο Χατζηπιρπιρίδης, από ένα οι Ντάτκοβιτς και Μάνος – Δύο διαφορετικές ενδεκάδες από τον Ένινγκ.

Ένα φιλικό, δύο ενδεκάδες και…4-0 για τον ΑΡΗ κόντρα στον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας, σε παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο της Νάουσας. 

Οι “κιτρινόμαυροι”… ξεμούδιασαν από τις συνεχόμενες προπονήσεις με το πρώτο τεστ της σεζόν, στο οποίο ο Μίχαελ Ένινγκ έδωσε από 45 λεπτά σε κάθε παίκτη, χρησιμοποιώντας δύο ενδεκάδες. 

Ο Γερμανός ξεκίνησε με τους θεωρητικά βασικούς και στο δεύτερο μέρος έριξε μέσα κυρίως νεαρούς και κάποιους από τους έμπειρους του πάγκου, με τον Χατζηπιρπιρίδη να τραβάει πάνω του τα βλέμματα.

Ο “μικρός σκόραρε στο 52′ και στο 89′ για το 4-0, ενώ νωρίτερα δίχτυα είχαν βρει οι Ντάτκοβιτς (23′) και Μάνος (45’+1′)

Με ενδεκάδα… διπλού

Ο ΑΡΗΣ έχει κάνει όλο κι όλο ένα δίτερμα στο Βέρμιο αυτές τις μέρες, την περασμένη Κυριακή. Και η ενδεκάδα που δοκίμασε σε αυτό ο Μίχαελ Ένινγκ, ήταν αυτή που χρησιμοποίησε και σήμερα. 

Η μοναδική αλλαγή ήταν στα στόπερ, όπου ο Ντάτκοβιτς ξεκίνησε αντί του Δεληζήση δίπλα στον Ρόουζ. Σάκιτς-Γκάνεα ήταν στα άκρα της άμυνας και ο Κουέστα στο τέρμα. 

Ο Ματίγια ήταν ο μόνος χαφ μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς. Σάσα-Τζέγκο οι εσωτερικοί μέσοι, ο Φετφατζίδης με τον Μαντσίνι στα άκρα της επίθεσης και ο Μάνος στην κορυφή. 

Μονόλογος και… άνοιγμα λογαριασμού για Ντάτκοβιτς, Μάνο

Οπως αναμενόταν το πρώτο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στον ΑΡΗ, με σωρεία φάσεων και δύο γκολ από τους… νέους. 

Ο Ντάτκοβιτς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό ενώ το 2-0 πέτυχε ο Μάνος μέσα από την περιοχή στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από αντεπίθεση των “κιτρινόμαυρων”.

Από εκεί και πέρα στα highligts του πρώτου μέρους συμπεριλαμβάνονται δύο δοκάρια. Πρώτα με τον Γκάνεα στο 8′, με την προσπάθεια του να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι, όπως και το αριστερό σουτ του Σάσα εκτός περιοχής στο 22΄. 

Δύο μεγάλες ευκαιρίες είχε και ο Μαντσίνι. Αρχικά στο 13′ το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι ενώ 18′ ο Ηλιάδης σταμάτησε την προσπάθεια του Αργεντινού μέσα από την περιοχή. 

Άλλη ενδεκάδα και τα βλέμματα στους “μικρούς”

Οι βασικοί δεν αγωνίστηκαν για παραπάνω από 45 λεπτά, με τον Ένινγκ να ρίχνει στην επανάληψη τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του πάγκου. 

Το σκηνικό βέβαια δεν άλλαξε, με τον ΑΡΗ να έχει τον έλεγχο του ματς και να πετυχαίνει ακόμα δύο γκολ με τον Χατζηπιρπιρίδη. Ο εναρός εξτρέμ σκόραρε από κοντά στο 62′, από πάσα του Μαρτίνες, ενώ στο 89′ βγήκε στον χώρο και αφού πέρασε τον τεραμτοφύλακα πλάσαρε για το τελικό 4-0.

Η ενδεκάδα του πρώτου ημιχρόνου: Κουέστα, Σάκιτς, Ρόουζ, Ντάτκοβιτς, Γκάνεα, Ματίγια, Σάσα, Τζέγκο, Φετφατζίδης, Μαντσίνι, Μάνος

Η ενδεκάδα του δεύτερου ημιχρόνου: Έμαν, Μαρμαρίδης, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Σενγκέργκης, Μπακούτσης, Μιχάλης Ανδρέας, Μπερτόλιο, Μαρτίνες, Τσαγκαλίδης, Χατζηπιρπιρίδης. 

Προτεινόμενα Άρθρα