Η… γνωστή Μπερ Σεβά

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η κλήρωση του 2ου προκριματικού του Europa League είναι πιθανό να φέρει ξανά στον δρόμο του ΑΡΗ, μετά από χρόνια, την Χαποέλ Μπερ Σεβά.

Οι Ισραηλινοί ξεπέρασαν στον προηγούμενο γύρο το εμπόδιο της Ντιναμό Μπατούμι (3-0) από την Γεωργία και μπαίνουν ως ισχυροί στην κλήρωση της Δευτέρας (31/08), αποτελώντας σίγουρα έναν αντίπαλο ο οποίος είναι στα μέτρα του ΑΡΗ.

Η Χαμποέλ Μπερ Σεβά ιδρύθηκε το 1949 από τον Ζαλμάν Κασπί, ο οποίος ήταν παίκτης της Χάποελ Ραμάτ Γκαν και έστησε ένα καμπ για να βρει νεαρούς ποδοσφαιριστές στην περιοχή Μπερ Σεβά. 

Η Μπερ Σέβα άρχισε να βρίσκεται στο προσκήνιο από το 1970 και μετά, περνώντας από πολλές φάσεις. Δηλαδή τίτλους στο υψηλότερο επίπεδο (πέντε πρωταθλήματα) αλλά και παρουσίες στην 2η κατηγορία της χώρας. 

Η έδρα της είναι το “Teddy Stadium”, χωριτικότητας 31,733 θέσεων

Προπονητής είναι ο Γιόσι Αμπουκάσις, ο οποίος ανέλαβε πέρυσι τον Ιανουάριο και οδήγησε την ομάδα στην 4η θέση, κερδίζοντας έτσι ένα εισιτήριο για το Europa League της φετινής αγωνιστικής περιόδου. 

Στο ρόστερ της υπάρχουν επί το πλείστον παίκτες από το Ισραήλ, με γνώριμο πρόσωπο να είναι αυτό του Μιγκέλ Βίτορ ο οποίος έχει περάσει από την Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Προτεινόμενα Άρθρα