Κόλος Κοβαλίβκα: Στο Europa league μέσω… νοκ άουτ (vid)

από AllAboutARIS

Τα play off και το σύστημα νοκ άουτ αγώνων στην Ουκρανία έφεραν στα προκριματικά του Europa league την αντίπαλο του ΑΡΗ στη διοργάνωση.

Οι ιδιαιτερότητες στο σύστημα διεξαγωγής των ουκρανικών play off και της διανομής των πέντε ευρωπαϊκών εισιτηρίων που λαμβάνουν από την UEFA έδωσαν την ευκαιρία στην Κολός Κοβαλίβκα να κάνει την παρθενική της εμφάνιση στην Ευρώπη.

Εκεί όπου πρώτο εμπόδιο και υψηλό για την ίδια θα αποτελέσει ο ΑΡΗΣ σε μονό αγώνα στις 17 Σεπτεμβρίου στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Για την Κόλος, η περσινή πορεία στο πρωτάθλημα την βρήκε 6η στην κανονική περίοδο, παίρνοντας το τελευταίο εισιτήριο για τα play off, σε μια λίγκα 12 ομάδων (τερμάτισε στο -11 από την 5η θέση και στο +1 από την 7η). Στη μίνι διαδικασία των 10 αγωνιστικών, ότι δηλαδή ισχύει και στην Ελλάδα, πέτυχε μόλις 2 νίκες και περιορίστηκε φυσικά στην 6η θέση που οδηγούσε σε νοκ άουτ παιχνίδια για την έξοδο στο Europa league.

Σε αυτό το άτυπο Final 4 συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις δύο τελευταίες θέσεις στα play off όπως και οι δύο πρώτοι των play out. Έτσι η Κόλος Κοβαλίβκα διεκδίκησε το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω νοκ άουτ αγώνων κερδίζοντας στον ημιτελικό με 4-1 την Ντνίπρο και με 1-0 στην παράταση του τελικού την Ιλικόβετς Μαριουπόλ.

Προτεινόμενα Άρθρα