Τεούτα: Από… παραθυράκι στο Europa league, ψάχνει ένα θαύμα απέναντι στη Γρανάδα

από AllAboutARIS

Εκμεταλλευόμενη την 10ετή τιμωρία της Σκεντερμπρέου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Τεούτα εξασφάλισε εισιτήριο για το Europa league

Η ομάδα που εδρεύει στο Ντούρες της Αλβανίας και ιδρύθηκε το 1920 δεν έχει να επιδείξει κάποια ιδιαίτερη διάκριση ευρωπαϊκά. Στην Αλβανία έχει κατακτήσει 1 πρωτάθλημα (1994) και τέσσερα κύπελλα ωστόσο στην ευρωπαϊκή της ιστορία δεν έχει επιτυχίες, μετρώντας διαχρονικά από 1995 μόνο 3 προκρίσεις σε 14 συμμετοχές και αυτές μόνο από τον πρώτο γύρο.

Η Τεούτα πέρυσι βγήκε 5η στο αλβανικό πρωτάθλημα και υπό προυποθέσεις δεν δικαιούταν εισιτήριο για το Europa league ωστόσο η 10ετή τιμωρία της UEFA στην Σκεντερμπρέου της έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί από το… παραθυράκι στη διοργάνωση.

Ξεκίνησε από τον πρώτο προκριματικό κερδίζοντας την Μπειτάρ Ιερουσαλήμ στην Αλβανία με 2-0. Στον επόμενο γύρο πάντως έχει μπροστά της το πολύ υψηλό εμπόδιο της Γρανάδα και θα χρειαστεί την υπέρβαση (την μεγαλύτερη στην ιστορία της), για να συνεχίσει στον τρίτο προκριματικό, εκεί που μετά τον διαχωρισμό των υπογκρουπ ενδέχεται να κληρωθεί με τον ΑΡΗ.

Έδρα της Τεούτα είναι το στάδιο Niko Dovana στην πόλη Ντούρες χωρητικότητας 12.000 θεατών.

Η χρηματιστηριακή αξία του αλβανικού συλλόγου ανέρχεται κοντά στα 2,5 εκατομμύρια ενώ το ρόστερ αποτελείται κυρίως από Αλβανούς, Κοσοβάρους και Σκοπιανούς ποδοσφαιριστές. Στην ομάδα αγωνίζεται και ο Αλέξανδρος Κούρος που στο παρελθόν αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα με τις φανέλες των Πανιωνίου, Ηρακλή, Κέρκυρας, Ατρόμητου και Απόλλωνα Σμύρνης.

Προτεινόμενα Άρθρα