Europa league: Οι αποτυχημένες προσπάθειες της Ριέκα (vids)

από AllAboutARIS

Πρώτα η Σάρπσμποργκ, έπειτα η Γάνδη. Η Ριέκα είναι γεγονός πως δεν πατάει καλά στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια.

Τελευταία παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο ήταν τη σεζόν 2017-2018 (πριν από αυτή αγωνίστηκε το 14/15) και συγκεκριμένα στο Europa league, μένοντας εκτός συνέχειας σε όμιλο με Μίλαν, ΑΕΚ και Αούστρια Βιέννης. Έκτοτε η κυπελλούχος Κροατίας δεν μπορεί να… σηκώσει κεφάλι έχοντας απανωτές αποτυχίες.

Όντας 2η στο πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου η Ριέκα ξεκινούσε την ευρωπαϊκή της πορεία στο Europa league της σεζόν 2018/2019 από τον 3ο προκριματικό, τερματίζοντας ωστόσο πρόωρα το ταξίδι της. Αντίπαλός της σε εκείνο τον γύρο, η πρωτάρα Σαρπσμποργκ από την Νοργηβία που με συνολικό σκορ 2-1 στα δύο παιχνίδια πέταξε εκτός συνέχειας τους Κροάτες.

Η “κακοδαιμονία” συνεχίστηκε και τη σεζόν που μας πέρασε (2019-2020), με την Ριέκα να ξεκινάει εκ νέου από τον τρίτο προκριματικό γύρο αλλά να μην καταφέρνει εν τέλει να επιστρέψει στους ομίλους. Εύκολη πρόκριση αρχικά επί της Αμπερντίν, τα βρήκε σκούρα και τελικώς αποκλείστηκε από την Γάνδη στα play off (2-1, 1-1 τα δύο ματς), μένοντας για δεύτερη σερί σεζόν νωρίς εκτός Ευρώπης.

Προτεινόμενα Άρθρα