Ταχύτητα, πρέσινγκ και ο χρόνος της χημείας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μετά από τέσσερις φιλικά οι άνθρωποι του ΑΡΗ έχουν ένα αξιόλογο πρώτο δείγμα για την ομάδα, την ώρα που φυσικά αυτή παραμένει ακόμα υπό… κατασκευή.

Η φετινή σεζόν σηματοδοτεί την… εισαγωγή μίας νέας αγωνιστικής φιλοσοφίας, η οποία θέλει τον χρόνο της κυρίως στο τακτικό κομμάτι. 

Την ίδια ώρα βέβαια η ομάδα “βγάζει” στο γήπεδο δύο στοιχεία στα οποία φαίνεται να κάνει… level up -μέχρι στιγμής- συγκριτικά με πέρυσι. Την ταχύτητα και το πρέσινγκ. 

Ο φετινός ΑΡΗΣ είναι τουλάχιστον δύο ταχύτητες πάνω σε τρεξίματα έως τώρα, με περισσότερα τρεξίματα τα οποία φυσικά πρέπει να έχουν και διάρκεια. Παράλληλα το δεύτερο χαρακτηριστικό της ομάδας, σε αυτά τα πρώτα της βήματα, είναι το πρέσινγκ που ασκεί στον αντίπαλο. Πιο αποτελεσματικά από πέρυσι και δύο παραδείγματα είναι τα φιλικά με Σάλκε και ΑΕΛ.

Τα παραπάνω δημιουργούν ικανοποίηση και φυσικά θα παραμείνουν σε διαδικασία… εξέλιξης. Εκεί που βρίσκεται δηλαδή και το κομμάτι της χημείας.

Ο ΑΡΗΣ φέτος έχει νέα φιλοσοφία αλλά και αρκετά καινούργια πρόσωπα. Στον ΑΡΗ λοιπόν θεωρούν φυσιολογικό ότι χρειάζεται χρόνος για να έρθει η εξέλιξη σε αυτό το κομμάτι, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά και στην αποτελεσματικότητα της ομάδας στο επιθετικό της τρίτο.

Προτεινόμενα Άρθρα