Το… παζλ της μεσαίας γραμμής

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η γραμμή που ο ΑΡΗΣ κατάφερε να… γεμίσει πιο γρήγορα, ήταν η μεσαία του.

Η έλευση του Τζέιμς Τζέγκο και η ανανέωση του Ματίγια δημιούργησαν μία ποιοτική τριπλέτα μαζί με τον Λούκας Σάσα. Χωρίς να ξεχνάμε βέβαια την επικείμενη άφιξη του Εχσάν Χατζισαφί. 

Το ταλέντο στον χώρο του κέντρου είναι δεδομένο. Οπως δεδομένος είναι και ο ανταγωνισμός που θα δημιουργηθεί με την παρουσία και του Ιρανού και την διαχείριση που πρέπει να υπάρξει από τον Μίχαελ Ένινγκ.

Ο Γερμανός είχε χθες, μετά από καιρό, στην διάθεσή του τον Χαβιέ Ματίγια, τον οποίο τοποθέτησε ξανά σε ρόλο μονού χαφ και ο Τζέγκο προωθήθηκε ως εσωτερικός μέσος με τον Σάσα. 

Ο ΑΡΗΣ κέρδισε ναι μεν σε πίεση με τον Αυστραλό, αλλά φάνηκε να χάνει όσα έκανε όταν έπαιζε μπροστά από τα στόπερ, επιθετικά αλλά κυρίως ανασταλτικά, με τον Ματίγια προφανώς να… ψάχνεται χθες. 

Μέχρι ένός σημείου βέβαια είναι δικαιολογημένος, έχοντας μόλις ένα φιλικό στα πόδια του. Αλλά μετά την χθεσινή εμφάνισή της ομάδας θα έχει ενδιαφέρον να φανεί εάν ο Ένινγκ αναθεωρήσει κάποια πράγματα όσον αφορά την μεσαία γραμμή και τους ρόλους. Ειδικά μάλιστα όταν θα έχει στην διάθεσή του και τον Εχσάν Χατζισαφί. 

Πρέπει να σημειωθεί φυσικά ότι για την χθεσινή κακή μέρα του άξονα μερίδιο έχει και ο Σάσα, με αρκετά λάθη από τον Βραζιλιάνο ο οποίος δεν ήταν σε τόσο καλή μέρα.

Προτεινόμενα Άρθρα