Εύκολη νίκη της Κόλος, πριν τον ΑΡΗ

από Γιώργος Γκάτος

Με τα δύο τέρματα του Λουσένκο και ένα του Χάβρις, η Κόλος έφτασε στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα – Πριν το σφύριγμα της λήξης, ο Ισαένκο έγραψε και το δικό του όνομα στην λίστα των σκόρερ

Η Κόλος Κοβαλίβκα υποδέχθηκε την Λβιβ για την 2η αγωνιστική του Ουκρανικού πρωταθλήματος, μερικές μέρες πριν ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΑΡΗ.

Πως παρατάχθηκαν οι Ουκρανοί

Ο Ρουσλάν Κοστιούσιν παρέταξε την ομάδα του με 4-1-4-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Βόλινετς, αριστερά ο Γιέμετς, δεξιά ο Κραβτσένκο με το δίδυμο Πετρόβ-Χάβρις στο κέντρο της άμυνας.

Στον χώρο του κέντρου ο Νόβακ αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ, με τους Μπογκντάνοφ και Ζαντόγια μερικά μέτρα μπροστά του. Αριστερά στο χώρο του κέντρου ο Άντιουχ, δεξιά ο Σμυρνίλ, με τον Λουσένκο να βρίσκεται στην κορυφή ως μοναδικός προωθημένος.

Οι γηπεδούχοι κρατούσαν τα “ηνία” του αγώνα

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Ουκρανούς ήταν στο 23′, με τον Λουσένκο να κάνει κίνηση εντός της μεγάλης περιοχής και να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι της Λβιβ.

Ο ίδιος παίκτης άνοιξε το σκορ στο 26′, με τον 32χρονο επιθετικό να σκοράρει μετά από σέντρα του Κραβτσένκο στην καρδιά της περιοχής.

Το γρήγορο γκολ δεν άφησε περιθώρια στην Λβιβ

Με το… καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λουσένκο πήρε την μπάλα εκτός περιοχής σε αντεπίθεση και σούταρε πάνω στα αντίπαλα σώματα, κάτι που ήταν ικανό να μπερδέψει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να διαμορφώσει το 2-0 με μεγάλη δόση τύχης.

Στο 69′, ο κεντρικός στόπερ και αρχηγός της Κόλος, Βίταλι Χάβρις, έμεινε μόνος σε εκτέλεση κόρνερ και με γυριστό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Ισαένκο διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Κόλος Κοβαλίβκα (Κοστιούσιν): Βόλινετς – Ιέμετς, Πετρόφ, Χάβρις, Κραβτσένκο (Ζοζούλια 50′) – Νόβακ, Μπογκντάνοφ (Μίλκο 75′), Ζαντόγια, Άντιουχ (Κοστιούσιν 61′), Σμυρνί (Ιλάιν 75′) – Λουσένκο (Ισαένκο 75′)

Προτεινόμενα Άρθρα