Βαριά ήττα για την Ριέκα

από Γιώργος Γκάτος

Δεύτερη εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα για τους Κροάτες

Βαριά ήττα γνώρισε η Ριέκα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Όσιγιεκ. Μάλιστα, η ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο ΑΡΗΣ αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Κόλος Κοβαλίβκα, έμεινε με 10 παίκτες από το 36.

Πως παρατάχθηκε η Ριέκα

Ο Σιμόν Ρόζμαν παρέταξε την ομάδα του με 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια ο Νέβιστιτς, με την τριάδα των Εσκοβάλ, Γκάλοβιτς και Άρσενιτς μερικά μέτρα μπροστά του. Γκάλεσιτς, Γκνέζντα και Πάβισιτς στον άξονα, με τους Στεφούλζ και Τόμεκακ στις πτέρυγες. Στην κορυφή της επίθεση αγωνίστηκε ο Κόλακ, με τον Αντριάσεβιτς μερικά μέτρα πίσω του ως δεύτερος επιθετικός.

Γκολ από τα αποδυτήρια για την Όσιγιεκ

Μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Γιούγκοβιτς εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στο άκρο της άμυνας της Ριέκα και κέρδισε τον Νέβιστιτς με ένα διαγώνιο σουτ.

Οι Κροάτες δεν μπόρεσαν ουσιαστικά να επανέλθουν μετά από αυτή την εξέλιξη, αφού σχεδόν δέκα λεπτά πριν το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου, η Ριέκα υπέστη διπλό κακό. Ο Άρσενιτς με μια επικίνδυνη προβολή στο γόνατο του αντιπάλου του, είδε αρχικά την κίτρινη και μετά την απευθείας κόκκινη -ελέω VAR. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μποκάζ εκτέλεσε το φάουλ και σκόραρε απευθείας από τα 30 μέτρα στην γωνία του τερματοφύλακα.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με την Όσιγιεκ να οπισθοχωρεί μετά το προβάδισμα και την Ριέκα να παίζει… για να μην δεχθεί άλλα γκολ. Όμως, στο 75′, σε νέα αδράνεια της άμυνας, ο Μιέρεζ με καρφωτή κεφαλιά ανενόχλητος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Ριέκα (Ρόζμαν): Νέβιστις – Εσκοβάλ (Σμόλσιτς 46′), Γκάλοβιτς, Άρσεβιτς – Γκάλεσιτς (Λόντσαρ 46′), Πάβλσιτς (Λεπινίγια 78′), Γκνέζντα, Στέφουλζ (Ρασπόποβιτς 74′), Τόμεκακ – Αντριάσεβιτς, Κόλακ

Προτεινόμενα Άρθρα