Τελική ευθεία, τελικές αποφάσεις…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δύο μέρες ακόμα έμειναν για την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη του ΑΡΗ, κόντρα στην Κόλος Κοβαλίβκα.

Η προετοιμασία της ομάδας έχει μπει στην τελική της ευθεία, με ορισμένα ερωτηματικά, που… περιμένουν απαντήσεις, όσον αφορά την ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί στο ματς της επόμενης Πέμπτης (17/09).

Το παιχνίδι με την Λαμία δημιούργησε ορισμένα ανοικτά μέτωπα, τόσο σε πρόσωπα όσο και στο σύστημα με το οποίο θα παίξει ο ΑΡΗΣ κόντρα στους Ουκρανούς. 

Η λογική λέει ότι δύσκολα η ομάδα θα παραταχθεί με 4-3-3 αλλά πιθανότατα με 4-2-3-1 και δυάδα στον χώρο των χαφ τους Τζέγκο και Σάσα οι οποίοι έχουν το προβάδισμα κια με τον Ματίγια να διεκδικεί επίσης μία θέση.

Στην τετράδα της άμυνας δύσκολα θα υπάρξει κάποια αλλαγή, εκτός εάν ο Ρόουζ πάει στα δεξιά και έναν εκ των Μπαγκαλιάνη ή Δεληζήση αγωνιστεί δίπλα στον Ντάτκοβιτς. 

Μία θέση “παίζεται” και μεσοεπιθετικά ανάμεσα σε Μαντσίνι και Μπερτόγλιο, ενώ ρόλο βασικού θα έχει σίγουρα ο Κριστιάν Λόπεθ μετά την εμφάνισή του κόντρα στην Λαμία.

Στο κάπως μακρινό αλλά υπαρκτό σενάριο να παραταχθεί η ομάδα με 4-3-3, τότε ο Τζέγκο θα είναι ο μόνος χαφ, με τον Σάσα να είναι ο ένας εσωτερικός μέσος και τους Ματίγια, Μπερτόγλιο και Μαντσίνι να διεκδικούν την άλλη θέση. 

Στην σημερινή και στην αυριανή προπόνηση θα ξεκαθαρίσουν οι σκέψεις της τεχνικής ηγεσίας.

Προτεινόμενα Άρθρα