Σαν πρωταθλήτρια στο Λονδίνο (vid)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Σκόραρε δις ο Μανέ

Νέοι vs παλιών, σημειώσατε 2. Οι πρωταθλητές του Γίργκεν Κλοπ έδειξαν στη νέα ομάδα που θέλει να χτίσει η Τσέλσι ότι οι μεταγραφές από μόνες τους δεν κάνουν τη διαφορά και με δύο γκολ του Μανέ πέρασαν από το Λονδίνο με το καθαρό 0-2. Στην κορυφή της Premier League βρίσκονται πλέον οι Reds, πέναλτι για δεύτερο σερί ματς πήρε ο Τίμο Βέρνερ, όμως ο Ζορζίνιο δεν το μετέτρεψε σε γκολ. Απίθανη γκάφα για επαγγελματικό επίπεδο έκανε ο Κέπα, που χάρισε το γκολ που σφράγισε τη νίκη της Λίβερπουλ.

 
Από την αρχή της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι είχαν κατοχή και κυκλοφορία κόντρα σε μια ομάδα που περίμενε την κόντρα. Στο 14′ ο Κέπα κυνήγησε εντελώς άστοχα τον Σαλάχ, εκείνος γύρισε αλλά ο Κρίστενσεν έκοψε τον Φιρμίνο και στο 18′ ο Αιγύπτιος δεν είδε κανέναν συμπαίκτη και δοκίμασε το curler, όμως δεν βρήκε στόχο. Ο Φαμπίνιο τα πήγε πολύ καλά πάνω στον Βέρνερ, αν και ο Γερμανός στο 32′ βρήκε χώρο να κάνει το αριστερό σουτ, άουτ, για να γίνει η φάση που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το ματς στο 45′. Ο Χέντερσον έβγαλε απίστευτη μπαλιά 40 μέτρων στον Μανέ, εκείνος με την ταχύτητά του βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας, μέτρα εκτός περιοχής, ο Κρίστενσεν τον ανέτρεψε από πίσω και έπειτα από χρήση VAR είδε απευθείας κόκκινη.

Στο δεύτερο μέρος ο Κλοπ έριξε στο ματς τον Τιάγκο Αλκάνταρα για το ντεμπούτο του Ισπανού μέσου και όλα κύλησαν όπως ακριβώς ήθελαν οι Reds. Στο 50′ ο Φιρμίνο συνδυάστηκε με τον Σαλάχ στα δεξιά και με γλυκιά σέντρα βρήκε τον Μανέ, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη γωνία. Το 0-1 δεν έμελλε να μείνει για πολύ καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κέπα έκανε απίστευτο λάθος, δίνοντας την μπάλα στον Μανέ σε κενό ουσιαστικά τέρμα και ο Σενεγαλέζος πέτυχε ένα από τα εύκολα γκολ της καριέρας του (0-2). Η Τσέλσι δεν έδειχνε ικανή να κάνει κάτι στη συνέχεια έχοντας μόλις ένα σουτ του Μάουντ σαν φάση (68′), όμως είχε την ευκαιρία της να μπει στο ματς.

 
Στο 73′ ο Τιάγκο κυνήγησε τον Βέρνερ και φάνηκε να τον σπρώχνει πολύ… light από πίσω, όμως ο Γερμανός έπεσε και ο πέναλτι επιβεβαιώθηκε. Δυστυχώς για τους Μπλε, ο σπεσιαλίστας, Ζορζίνιο, δεν τα κατάφερε καθώς ο Αλισον τον «διάβασε» και αφού έπεσε σωστά κράτησε το 0-2 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού στις καθυστερήσεις ο Βαϊνάλντουμ έχασε το άχαστο σε κενό τέρμα.

Προτεινόμενα Άρθρα