Πρόκριση για δύο λόγους

από Αντώνης Γκάτζιος

Η ώρα για τον πρώτο επίσημο αγώνα του ΑΡH έφτασε. Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη αντιμετωπίζει σήμερα (26/09, 17:00, Live Streaming από το sportshero.gr, ζωντανά στον Libero 107,4) τον Ιωνικό Νικαίας στο κλειστό "Χρήστος Αγγουράκης» για την πρώτη αγωνιστική του β’ γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι “κιτρινόμαυροι» μπορεί να μην έχουν ως στόχο την… κατάκτηση του Κυπέλλου, όμως ο σημερινός αγώνας έχει τη σημασία του. Αρχικά, θέλουν να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν στο θεσμό. Και δεύτερον, θέλουν να ξεκινήσουν τη χρονιά με μία νίκη, κάτι που θα τους βοηθήσει ψυχολογικά στο δύσκολο “μαραθώνιο» που έρχεται.

Ο ΑΡΗΣ τις τελευταίες τρεις χρονιές θέλει να τις διαγράψει και αγωνιστικά από το μνήμη του. Φέτος φέρεται αποφασισμένος να μην περάσει από κακοτοπιές και μία νίκη σήμερα αλλά και (εφόσον περάσει τον Ιωνικό) την ερχόμενη Τετάρτη πιθανότατα επί του Κολοσσού, αφενός θα του επιτρέψει να φτάσει ως τους “8» του Κυπέλλου (όπου θα φιλοξενήσει τον Προμηθέα), αφετέρου θα του επιτρέψει να μπει με καλή ψυχολογία στη μάχη του πρωταθλήματος.

Στον ΑΡΗ βέβαια δε βλέπουν τόσο μακριά και θέλουν σήμερα στις 19:00 να είναι αυτοί που θα έχουν πάρει τo εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Αντιμετωπίζουν έναν αντίπαλο ο οποίος έκανε καλές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι και είναι δεδομένο ότι ο πρώτος αγώνας της σεζόν πάντα είναι ένα μικρό… μυστήριο, οπότε έχουν τα μάτια τους “14” για να εξασφαλίσουν την πρόκριση.

Προτεινόμενα Άρθρα