Ο "Φέτφα"… φέρνει Τσόριτς

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οπου υπάρχει καπνός, συνήθως υπάρχει και φωτιά. Έτσι και τα δημοσιεύματα των Ιταλών για τον Άντε Τσόριτς.

Οι πληροφορίες του AllAboutARIS αναφέρουν ότι ο Κροάτης μεσοεπιθετικός υπάρχει ως επιλογή και είναι ψηλά στην λίστα του ΑΡΗ για τις θέσεις των εξτρέμ αλλά και του άξονα. Με μία προϋπόθεση όμως για να γίνει κίνηση. Η πώληση του Γιάννη Φετφατζίδη. 

Από την ΠΑΕ επιμένουν ότι η παραχώρηση του Έλληνα άσσου στην Αλ Κορ βρίσκεται στην τελική της ευθεία. Και εφόσον ολοκληρωθεί αυτή, τότε θα δρομολογηθούν οι κινήσεις ώστε ο Τσόριτς να έρθει στην Θεσσαλονίκη, πιθανότατα με την μορφή δανεισμού από την Ρόμα. Κίνηση η οποία δεν επηρεάζει την επικείμενη μεταγραφή του Ματέο Γκαρσία. 

Να σημειωθεί ότι η περίπτωση του Τσόριτς είχε ακουστεί και για τον ΠΑΟΚ ο οποίος ήθελε τον παίκτη αλλά η απόκτηση του δεν προχώρησε… 

Το who is who

O Τσόριτς είναι γεννημένος στο Ζάγκρεμπ, στις 14 Απριλίου του 1997. Το 2006 μεταπήδησε από τις ακαδημίες της Χρβάτσκι Ντραγκόβολιατς στην NK Ζάγκρεμπ. Τρία χρόνια αργότερα το… ραντάρ της Ζάλτσμπουργκ, στους οποίους παρέμεινε μέχρι το 2013 φτάνοντας έως την Κ-18 των Αυστριακών.

Εκείνη την χρονιά επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αρχικά στην Κ-17, μέχρι τον Απριλίο του 2014 που προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα. Με αυτήν έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο, μετρώντας 143 συμμετοχές σε τέσσερα χρόνια, με 23 γκολ και 24 ασίστ ενώ παράλληλα κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα. 

Οι εμφανίσεις του “τράβηξαν” το ενδιαφέρον της Ρόμα του Μόντσι, η οποία το καλοκαίρι του 2018 έβγαλε από τα ταμεία της 6 εκατ. ευρώ (!) για να τον κάνει δικό της.

Την πρώτη του χρονιά στην Ρώμη δεν κατάφερε να βρει ρόλο, με μόλις τρεις συμμετοχές. Για τον λίγο αυτό πέρυσι δόθηκε δανεικός στην Αλμερία (Segunda Division), με την οποία κατέγραψε 17 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. 

Έχει αγωνιστεί με όλες τις μικρές εθνικές της Κροατίας, έχοντας και τρεις συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών της χώρας του. 

Προτεινόμενα Άρθρα