Νίκη …μετά το 90′ (vid)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ματσάρα με τα όλα της …

Είναι από τα ματς που αξίζει να κατεβάσεις και να κρατήσεις στον σκληρό σου δίσκο. Για πολλούς λόγους. Η Μπράιτον έγινε η πρώτη ομάδα της τελευταίας 15ετίας που έχει 5, ναι 5, δοκάρια στο ίδιο ματς και παρότι «κατάφερε» να χάνει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-2), ισοφάρισε στο 95′ και στιγμές αργότερα ο διαιτητής σφύριξε λήξη. Κι όμως, ο βαθμός δεν είχε μπει στο σακούλι. Ο ρέφερι συμβουλεύτηκε το VAR για χέρι και σωστά έδειξε τη βούλα από την οποία η ομάδα του Σόλσκιερ πήρε στο 99′ την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ έπαιξε μονότερμα και αν δεν ήταν τόσο άτυχη θα είχε πάρει καθαρό προβάδισμα νίκης. Ο Τορσάρ με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο και λίγο αργότερα η προσπάθειά του με το αριστερό πήγε ξανά στο δοκάρι. Το… κακό συνεχίστηκε για τους γηπεδούχους καθώς η κεφαλιά του Γουέμπστερ πήγε στο οριζόντιο, όμως κατάφεραν να προηγηθούν στο 40′ με πέναλτι α λα Πανένκα του Μοπέ έπειτα από ανατροπή του Λάμπτεϊ από τον Μπρούνο Φερνάντες. Το 1-0 δεν διατηρήθηκε για το πρώτο μέρος, καθώς στο 43′ έπειτα από γύρισμα-πάσα του Μάτιτς ο Ντανκ προ του Μαγκουάιρ, σημείωσε αυτογκόλ (1-1). Και αυτό ήταν το πιο ήσυχο από τα δύο 45λεπτα.

Στην επανάληψη, έγινε χαμός. Το πέναλτι που δόθηκε σε βάρος των Κόκκινων Διαβόλων για μαρκάρισμα του Πογκμπά στον Κόνολι πάρθηκε πίσω μέσω VAR και λίγο αργότερα το γκολ του Ράσφορντ δεν μέτρησε – πάλι έπειτα από check – για οφσάιντ. Στο 55′ όμως, ο Αγγλος επιθετικός έφυγε μετά από μπαλιά του Φερνάντες και αφού απέφυγε 3-4 παίκτες με εντυπωσιακό τρόπο, τίναξε με το αριστερό τα δίχτυα του Ράιαν (1-2).

 
Στο επόμενο διάστημα το γήπεδο έγειρε προς το τέρμα του Ντε Χέα, με τον Ισπανό να είναι ξανά πολύ τυχερός καθώς η Μπράιτον έφτασε τα 5 δοκάρια με διαγώνιο σουτ του Μαρτς και ένα δυνατό αριστερό από τον Τροσάρ που έκανε χατ-τρικ στο σίδερο. Τελικά ο Μαρτς δεν έλειψε από εκεί που έπρεπε στο 95′ και με κεφαλιά από κοντά έγραψε το 2-2 που φάνηκε ότι θα είναι το τελικό. Λάθος.

Στις καθυστερήσεις και αφού φάνηκε ότι η Μπράιτον θα καταφέρει τουλάχιστον να μην χάσει σε ένα ματς στο οποίο κυριάρχησε, μετά το σφύριγμα της λήξης, ο διαιτητής πήγε στο VAR και να ελέγξει πιθανό χέρι. Και τελικά το είχε κάνει ο Μοπέ. Ο Μπρούνο Φερνάντες έστησε την μπάλα τη βούλα σχεδόν στο 100′ και χωρίς να κάνει την εκτέλεση με το άλμα, βρήκε το παραθυράκι για το τελικό 2-3 σε ένα ματς που δύσκολα θα ξεχάσει κάποιος που έχει δει.

Μπράιτον (Γκρέιαμ Πότερ): Ράιαν, Γουάιτ, Ντανκ, Γουέμπστερ, Λάμπτεϊ, Λαλάνα (74’ Γκρος), Αλζάτ, Μαρτς, Τροσάρντ, Κόνολι (Γιάναμπακς), Μοπέ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γουάν-Μπιζάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Πογκμπά (66’ Φρεντ), Μάτιτς, Γκρίνγουντ (83’ Μπέιλι), Φερνάντες, Ράσφορντ, Μαρσιάλ (87’ Φαν Ντε Μπέεκ).

Προτεινόμενα Άρθρα