"Είμαστε πρώτοι, να συνεχίσουμε έτσι"

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Ζακαρί Μπουσέ μίλησε στην ιστοσελίδα clicanoo.re για τις πρώτες εντυπώσεις του από τον ΑΡΗ και για το πολύ καλό ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Ο Γάλλος τερματοφύλακας τόνισε ότι η ομάδα μπορεί να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, ενώ αναφέρθηκε και στον πρώτο αγώνα του ως βασικός.

“Καταφέραμε να πιστοποιήσουμε την καλή μας αρχή στο πρωτάθλημα με μια νίκη επί του Παναθηναϊκού, μία ιστορική ομάδα με περίπου είκοσι τίτλους πρωταθλήματος. Καταφέραμε να μη δεχτούμε γκολ. Αισθάνεσαι καλά όταν εξελίσσεται έτσι ο αγώνας, σε γεμίζει αυτοπεποίθηση”.

Πώς ένιωσες, επτά μήνες μετά τον τελευταίο επίσημο αγώνα σου;

“Καλύτερα από ό,τι είχα φανταστεί. Ήμουν σε θέση να κάνω τις επεμβάσεις που έπρεπε. Με βοήθησαν πολύ οι αμυντικοί μας, ένας (σ.σ. Δεληζήσης) έσωσε τέρμα πάνω στη γραμμή. Είχα επίσης τύχη στο σουτ από τον Μακέντα, που βρήκε στο δοκάρι. Ήταν ενθαρρυντικό ξεκίνημα για μένα”.

Το να πας στο εξωτερικό ήταν η προτεραιότητά σου;

“Δεν ήταν στόχος μου να φύγω από την Οσέρ. Αν μου είχε γίνει προσφορά, σίγουρα θα έλεγα ναι. Αλλά τα πράγματα έγιναν όπως έγιναν. Χαίρομαι που ανέκαμψα Ανακαλύπτω μια όμορφη χώρα, ακόμα κι αν αυτός δεν είναι ο κύριος λόγος που με έφερε εδώ. Ήρθα για τον σύλλογο, τον αθλητή. Είναι μεγάλη χαρά να παίζω ξανά”.

Γιατί χρειάστηκε ένας μήνας μεταξύ της άφιξής σου και της συμμετοχής στον πρώτο αγώνα;

“Ήμουν για αρκετό διάστημα χωρίς ομάδα. Ήρθα σε μία νέα ομάδα που είχε έναν τερματοφύλακα ήδη ως βασικό (σ.σ. τον Χουλιάν Κουέστα). Δεν μπορείς να προσαρμοστείς σε μια μέρα σε ένα νέο περιβάλλον, μια νέα κουλτούρα. Αυτό πέρασε τώρα. Περιμένω τώρα να βρω ένα σπίτι, ώστε η οικογένειά μου (σ.σ. οι δύο κόρες του και η σύζυγός του) να μπορούν να έρθουν μαζί μου.

Δεν είναι η γνώση της τοπικής γλώσσας μειονέκτημα για έναν τερματοφύλακα;

“Επειδή υπάρχουν αρκετοί ξένοι στην ομάδα, όλοι μιλούν αγγλικά. Είναι πιο εύκολο για μένα. Καταφέρνω να δώσω τις οδηγίες μου σωστά. Νιώθω πολύ καλά. Η παρουσία δύο άλλων παικτών με τους οποίους έχω παίξει στο παρελθόν, ήταν επίσης ένα πλεονέκτημα στην προσαρμογή μου”.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ο αποκλεισμός από το Europa League…

“Θα θέλαμε να προκριθούμε αλλά ηττηθήκαμε από τους Ουκρανούς με 1-2… Τώρα γυρίσαμε σελίδα Είμαστε συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα όπου βρισκόμαστε στην πρώτη θέση αυτήν τη στιγμή. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι”.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου με τον ΑΡΗ;

“Το βασικό είναι η ομάδα να επιτύχει τους στόχους της. Εξαρτάται από μένα να συνεχίσω να αγωνίζομαι”.

Ως βασικός;

“Δεν ήμουν βασικός για ένα διάστημα. Ήρθα εδώ για να πάρω χρόνο συμμετοχής Μετά από αυτό, το γήπεδο λέει πάντα την αλήθεια. Είναι ένα άθλημα, όπου όλοι πρέπει να συνεισφέρουν”.

Προτεινόμενα Άρθρα