Aνατροπή και κορυφή για την Αγγλία

από AllAboutARIS

Με ανατροπή και τον Μάουντ να σημειώνει ένα τυχερό γκολ, η Αγγλία επικράτησε 2-1 του Βελγίου που είχε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά παρά το γεγονός πως προηγήθηκε, δεν μπόρεσε να αποσπάσει καν τον βαθμό της ισοπαλίας

Έτσι η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκεϊτ πήρε προβάδισμα με επτά πόντους, στον 2ο όμιλο της Α΄ ζώνης, έναντι 6 των “κόκκινων διαβόλων”. Ο Λουκάκου άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα, ο Ράσφορντ με τον ίδιο τρόπο ισοφάρισε, για να έρθει το τυχερό γκολ του νεαρού άσου της Τσέλσι.

Oι Βέλγοι μπήκαν πολύ δυνατά και αφού στο 13’ δεν μέτρησε γκολ του Φερέιρα Καράσκο, αφού ο Μενιέ που του έκανε την πάσα, υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, πήραν το προβάδισμα τρία λεπτά μετά με τον Ντάιερ ν’ ανατρέπει τον Λουκάκου. Ο άσος της Ίντερ ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και έκανε το 0-1, ενώ λίγο πριν τη συμπλήρωση των είκοσι λεπτών, ο Μενιέ είχε καλή στιγμή με ένα βολ-πλανέ που πέρασε λίγο έξω.

Τα λιοντάρια στο 39’ βρήκαν τον δρόμο για την ισοφάριση με τον ίδιο τρόπο. Ο Μενιέ σε εκτέλεση κόρνερ θα ρίξει κάτω τον Χέντερσον και ο Ράσφορντ από την άσπρη βούλα θα φανεί ψύχραιμος για το 1-1. Στο 43’ το Βέλγιο θα χάσει την ευκαιρία ν’ απαντήσει, αφού ο Καράσκο θα αστοχήσει από καλή θέση μετά από πάσα με τακουνάκι του Λουκάκου.

Με μεγάλη δόση τύχης η Αγγλία θα προηγηθεί στο 62’ όταν ο Τρίπιερ θα κατεβάσει με το κεφάλι την μπάλα για τον Μέισον Μάουντ, που έκανε το σουτ από αριστερά και αφού η μπάλα θα κοντράρει στο πόδι του Αλντερβάιρελντ θα καταλήξει στα δίχτυα του Μινιολέ για το 2-1. Στο 72’ ο Ντε Μπρόινε θα βρει με καταπληκτική μπαλιά τον Καράσκο, αλλά το πλασέ του θα φύγει λίγο έξω από την εστία. Στο 82’ ο Κέιν με κεφαλιά από κόρνερ, θα χάσει την ευκαιρία για το τρίτο γκολ.

Για το 3ο γκρουπ της Α’ ζώνης η Κροατία επικράτησε 2-1 της Σουηδίας, με τους γηπεδούχους να προηγούνται 1-0 με τον Βλάσιτς για να ισοφαρίσει στο 66’ ο Μπεργκ, αλλά ο Κράμαριτς στο 84’ έκανε το 2-1, για να χαρίσει στους δευτεραθλητές κόσμου τη νίκη. Για το πρώτο γκρουπ της Α’ ζώνης, Βοσνία και Ολλανδία ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα με τους “οράνιε” να χάνουν έδαφος στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X