Έφυγε από τη ζωή ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου

από AllAboutARIS

Η οικογένεια του ΑΡΗ θρηνεί για την απώλεια του Μενέλαου Χατζηγεωργίου

Ένας άνθρωπος που υπηρέτησε τον ΑΡΗ από τα τέλη της δεκαετίας του 30′, όντας αθλητής του συλλόγου. Υπήρξε κολυμβητής, καλαθοσφαιριστής και αθλητής του στίβου ενώ διετέλεσε και πρόεδρος στην ομάδα τη δεκαετία του 70′ και τη σεζόν 1979-80 που ο ΑΡΗΣ έφτασε στο μπαράζ πρωταθλήματος.

Ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών, αποτελώντας έναν από τους καλύτερους διαχρονικά παράγοντες στην ιστορία του συλλόγου ενώ ήταν και εξαιρετικός γιατρός-μαιευτήρας. Η οικογένεια των κιτρινόμαυρων είναι από σήμερα φτωχότερη.

“Εντάχθηκε στο δυναμικό του ΑΡΗ στα τέλη της δεκαετίας του ’30, κατά τα εφηβικά του χρόνια. Το 1940, συμμετείχε με την ομάδα καλαθοσφαίρισης του συλλόγου στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, όπου οι “κίτρινοι” κατέλαβαν την τρίτη θέση.

Μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου αγωνιζόταν στο τμήμα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης του συλλόγου, συμμετέχοντας κάθε χρόνο στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος πόλο. Επίσης, υπήρξε αθλητής του στίβου και μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας στα μέσα της δεκαετίας του ’50, ανέλαβε ως έφορος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Το 1972, ανέλαβε χρέη προέδρου του συλλόγου για έναν χρόνο, όπως και την σεζόν 1979-80, όπου οι “κίτρινοι” έπαιξαν στο μπαράζ του Βόλου εναντίον του Ολυμπιακού.”

Προτεινόμενα Άρθρα