Σοβαρός και συγκεντρωμένος

από Αντώνης Γκάτζιος

Το να βρίσκεται ο ΑΡΗΣ μόνος στην κορυφή μετά από την πάροδο τεσσάρων αγωνιστικών σίγουρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο γι'[ αυτόν και ο Άκης Μάντζιος διαχειρίζεται και το ψυχολογικό κομμάτι εν όψει της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Παράλληλα με την κατάστρωση των αγωνιστικών πλάνων του, ο προπονητής του ΑΡΗ έχει ρίξει το βάρος και στο κομμάτι της συγκέντρωσης. Θέλει οι παίκτες του να παρουσιαστούν σοβαροί και συγκεντρωμένοι, ώστε να έρθει το τέταρτο “τρίποντο” σε πέντε αγώνες για την ομάδα του.

Ο ΑΡΗΣ καλείται να μπει στο γήπεδο των “Ζωσιμάδων” με καθαρό μυαλό, ώστε να ακολουθήσει το πλάνο και ως καλύτερη ομάδα, να επιβληθεί στο χόρτο και να πάρει τη νίκιη. Το τελευταίο που θέλει ο Μάντζιος είναι να σκέφτονται οι ποδοσφαιριστές του τη… μοναξιά της κορυφής και έχει ρίξει μεγάλο βάρος στο να είναι έτοιμοι και στο κομμάτι του “μυαλού” και της συγκέντρωσης.

Ο ΑΡΗΣ θα αλλάξει την προσέγγισή του σε σχέση με τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αφού θα αγωνιστεί πιο επιθετικά, με δεδομένο ότι είναι η ομάδα που θέλει μόνο νίκη. Θα περιμένερι την κλειστή άμυνα του Απόλλωνα και για να τη διασπάσει πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος, φυλώντας παράλληλα τα νώτα του στο πίσω μέρος του γηπέδου. Για να γίνουν αυτά, πρέπει νμα είναι σοβαρός και να έχει τη λογική ότι… τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα.

Προτεινόμενα Άρθρα