"Κιτρινόμαυρος"… αστέρας κορυφής!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από εκεί που τον… σταμάτησε ο κορωνοϊός συνέχισε ο ΑΡΗΣ με την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.

Παρά την απραξία δύο εβδομάδων και τις απουσίες, οι “κιτρινόμαυροι” πήραν τη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (1-0), επέστρεψαν στη μοναξιά της κορυφής και παράλληλα συνέχισαν το αήττητο που “τρέχει” από το ξεκίνημα της σεζόν.

Το αυτογκόλ του Πασαλίδη (56′) έκανε πιο εύκολη τη ζωή της ομάδας του Μάντζιου, η οποία ήταν ανώτερη των Αρκάδων και άξιζε τη νίκη βάσει εικόνας του αγώνα.

Ο ΑΡΗΣ έφτασε τους 16 βαθμούς, έχοντας και το παιχνίδι λιγότερο κόντρα στην ΑΕΛ. Ντεμπούτο για τους Σιαμπάνη, Μπεναλουάν και Σίλβα, με τον πρώτο να είναι καθοριστικός σε δύο περιπτώσεις. 

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Ντεμπούτο για Μπεναλουάν και… Σιαμπάνη (4-2-3-1)

Ο κορωνοϊός και η τιμωρία του Ρόουζ… έφεραν τέσσερα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του ΑΡΗ.Ο Σιαμπάνης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τον Μπεναλουάν να είναι ο δεύτερος που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του ΑΡΗ. Ο Γαλλοτυνήσιος ξεκίνησε στα στόπερ μαζί με τον Δεληζήση. Ο Σούντγκρεν διατηρήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, όπως και ο Σάκιτς στο αριστερό.

Τζέγκο και Ματίγια παρέμειναν αμετακίνητοι στη μεσαία γραμμή, κάτι που δεν ίσχυσε στην επίθεση. Ο Γκάμα ήταν στο ξεκίνημα ο επιτελικός μέσος, με τους Γκαρσία-Μάνο στα άκρα και τον Μάνο στην κορυφή. 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Δύο αλλαγές για τον Ράσταβατς (4-2-3-1)

Αρκετά διαφορετικά ήταν τα πράγματα στους Αρκάδες, όπου ο Ράσταβατς είχε να αντιμετωπίσει μόνο το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Λουίς Φερνάντεθ.

Παπαδόπουλος στο τέρμα, Κώτσιρας-Τασουλής στα μπακ (δεξιά και αριστερά), με τον Σουάρεθ και τον Πασαλίδη στα στόπεε. Ο Μουνάφο πήρε τη θέση του Φερνάντεθ στα χαφ δίπλα στον Βαλιέντε. Λίγο πιο μπροστά και πίσω από τον Μπαράλες ήταν ο Αντριάν Ριέρα, με τους Τίλικα και Κρέσπι στα άκρα. 

Ο κυρίαρχος ΑΡΗΣ και το 2-1… στις ευκαιρίες

Ο Αστέρας ξεκίνησε αφήνοντας κάποιους χώρους πίσω, βλέποντας όμως τον ΑΡΗ να είναι πολύ δραστήριος επιθετικά… μαζεύτηκε και έτσι οι γηπεδούχοι πήραν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα

Με τον Τζέγκο να είναι κυρίαρχος στα χαφ και να κάνει πολύ πιο αποτελεσματικό το πρέσινγκ, ο ΑΡΗΣ πίεσε και έδωσε γρήγορο ρυθμό στο μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, με τους Γκάμα-Γκαρσία να προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο ΑΡΗΣ επισκέφθηκε τα καρέ του Παπαδόπουλου για πρώτη φορά στο 15′ με το κοντινό πλασέ του Μαντσίνι να πηγαίνει πάνω στον Έλληνα τερματοφύλακα και να καταλήγει σε κόρνερ. 

Είκοσι λεπτά μετά ήρθε η σειρά του Μάνου να απειλήσει. Ο Γκάμα δημιούργησε ωραία για τον 26χρονο επιθετικός, ο οποίος με ωραία κίνηση ελευθερώθηκε για το σουτ και την επέμβαση του Παπαδόπουλου στη δεξιά του γωνία. 

Το μόνο που κατάφερε στο πρώτο μέρος ο Αστέρας ήταν να ανησυχεί τον ΑΡΗ με μία στατική φάση στο 35΄και την εντυπωσιακή επέμβαση του Σιαμπάνη στην προσπάθεια του Πασαλίδη.

Κυριαρχίας συνέχεια η λύση του… Πασαλίδη

Στο δεύτερο μέρος ο ΑΡΗΣ συνέχισε να ελέγχει το ματς και ο Αστέρας παρέμενε ακίνδυνος.

Η υπεροχή του ΑΡΗ βέβαια δεν συνδυαζόταν με το γκολ που τόσο ήθελε, το οποίο δεν ήρθε ούτε στο αριστερό σουτ του Γκάμα στο 55ο λεπτό. Ηρθε όμως για να δώσει τη λύση ο… Πασαλίδης.

Στο 56΄ο Γκάμα σημάδεψε με παράλληλη από τα δεξιά τον Μάνο και ο στόπερ του Αστέρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στην προσπάθεια να απομακρύνει τη μπάλα. 

Η φόρα του προβαδίσματος και οι… συστάσεις του Σίλβα

Το 1-0 έδωσε στον ΑΡΗ ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και γρήγορα έφτασε μία άνασα από το 2-0, πριν ο ο Σουάρεθ απομακρύνει το πλασέ του Μαντσίνι σχεδόν πάνω στη γραμμή. 

Μετά τον Μπεναλουάν και τον Σιαμπάνη, στο 62′ ήρθε και η ώρα του Σίλβα να συστηθεί στο κοινό της ομάδας. Και μάλιστα τρία λεπτά αργότερα το έκανε με τον καλύτερο τρόπο, όταν “άδειασε”δύο παίκτες του Αστέρα αλλά είχε αδύναμη τελική προσπάθεια 

Στο 67′ ο Πορτογάλος πρωταγωνίστησε σε ακόμα μία φάση των γπηεδούχων, προλαβαίνοντας με εκπληκτικό σπριντ την πάσα του Ματέο στο χώρο, για να στείλει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. 

Αλλαγή σκηνικού και ο καθοριστικός Σιαμπάνης

Οσο πλησίαζε το φινάλε ρτου ματς ο Αστέρας αναγκάστηκε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να πιέσει περισσότερο, φτάνοντας και σε δεύτερη τελική με τον Γκόμεθ στο 73

Ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να αξιοποιήσει αυτή την αλλαγή σκηνικού, περιμένοντας την ευκαιρία για να βγει στο χώρο αλλά χωρίς να έχει καλές συνεργασίες. 

Η τελευταία φάση των γηπεδούχων ήταν στο 89′ με το σουτ του Μάνου και την απομάκρυνση σε κόρνερ από τον Παπαδόπουλο.

Ο Αστέρας πάλεψε μέχρι και το τελευταίο λεπτό, χάνοντας ακόμα μία ευκαιρία στις καθυστερήσεις με την προσπάθεια του Μπαράλες στην οποία ο Σιαμπάνης έκανε ακόμα μία εντυπωσιακή επέμβαση και κράτησε το 1-0 για την ομάδα του. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αντώνης Σινιοράκης (Χανίων), Γιώργος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής)
4ος: Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 13′ Γκαρσία, 45′ Μαντσίνι, 66 Μάνος, 90’+2′ Σιαμπάνης’/36′ Τίλικα, 44′ Τασουλής, 53′ Μουνάφο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 56′ Πασαλίδης (αυτογκολ)/-

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης. Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Σάκιτς, Τζέγκο, Ματίγια (85′ Λόπεθ), Μαντσίνι (62′ Σίλβα), Γκάμα (77΄Κάτσε), Γκαρσία, Μάνος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης (90′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Τασουλής, Μουνάφο, Βαλιέντε (72′ Ιγκλέσιας), Αντριάν Ριέρα (61’Γκόμεθ), Τίλικα (72′ Σίτο), Κρέσπι (61′ Ορόσκο), Μπαράλες

Προτεινόμενα Άρθρα