Super League : Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής στο πρωτόκολλο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο κορωνοϊός… κατακτά τη Super League, με τη μία ομάδα μετά την άλλη να ανακοινώνουν κρούσματα.

Ηδη αυτό το διήμερο έχουν αναβληθεί δύο παιχνίδια, ενώ παρόμοια παραδείγματα υπάρχουν και σε προηγούμενες αγωνιστικές. Και αυτόματα γεννάται το ερώτημα, πώς θα τελειώσει το πρωτάθλημα. 

Ηδη υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή στο πρωτόκολλο, σύμφωνα με το οποίο ένα ματς αναβάλλεται όταν προκύψουν τρία ή παραπάνω κρούσματα σε μία ομάδα. 

Το ρεπορτάζ λέει ότι οι ομάδες είναι ήδη προβληματισμένες. Και ακριβώς για αυτό μέσα στην εβδομάδα που έρχεται αναμένεται να κάνουν τις κινήσεις τους. Να καθίσουν στο τραπέζι με τους λοιμοξιολόγους. Και να δουν τι μπορεί να γίνει, πατώντας ίσως και στο πρωτόκολλο της UEFA. 

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία λέει στις ομάδες της ότι αν έχουν 13 διαθέσιμους ποδοσφαιριστές (αρκεί απαραίτητα ένας να είναι τερματοφύλακας) τότε πρέπει να αγωνιστούν κανονικά στα κύπελλα Ευρώπης. Έχει σχηματίσει δύο λίστες για κάθε κλαμπ, την Α και την Β (όπου αποτελείται επί της ουσίας από τους ποδοσφαιριστές της κ-19). Είναι δηλωμένοι 40-45 παίκτες. Και τριάντα κρούσματα να υπάρχουν λοιπόν σε μια ομάδα, η συνομοσπονδία είναι ξεκάθαρη: Μπες και παίξε. Δεν ενδιαφέρεται τόσο για την ποιότητα των αγώνων, όσο για την διεξαγωγή τους. Και οι ομάδες είναι σύμφωνες.

Προτεινόμενα Άρθρα