Βάλε… ένταση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από τις πρώτες μέρες του στην ομάδα, ο Άκης Μάντζιος είχε διακρίνει ήδη τις τομείς πάνω στους οποίους θα έψαχνε τη βελτίωση στις εβδομάδες που θα ακολουθούσαν.

Το τακτικό κομμάτι και η έλλειψη ρόλων ήταν το εμφανές. Παράλληλα όμως ο Έλληνας τεχνικός διέκρινε και το… μονότονο τέμπο που είχε ο ΑΡΗΣ στο παιχνίδι του. 

Δεν ήταν πρόβλημα φυσικής κατάστασης ή αντοχών αλλά των εντάσεων που έλειπαν από το παιχνίδι της ομάδας. Η ικανότητα δηλαδή να ανεβάσει ρυθμό κατά διαστήματα μέσα στο παιχνίδι. 

Από την πρώτη στιγμή ο προπονητής των “κιτρινόμαυρων” εστίασε και σε αυτόν τον τομέα, στον οποίο έριξε περισσότερο βάρος κατά την περίοδο του… κύματος κορωνοϊού που έπληξε την ομάδα και δεν μπροούσαν να γίνουν οι προπονήσεις με την κανονική τους μορφή. 

Έπειτα από έναν μήνα και παραπάνω, ο ΑΡΗΣ αρχίζει να εμφανίζει σημάδια βελτίωσης. Και ίσως το πιο χαρακτηριστικό ήταν οι εντάσεις που έβγαλε στο παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. 

Δεν είναι μόνο η γενική εικόνα όμως, αφού η βελτίωση αποτυπώνεται και στις συχνές μετρήσεις που γίνονται από τους ανθρώπους της ομάδας. 

Το θέμα είναι πλέον τα διαστήματα αυτά να αυξηθούν και σταδιακά να σταθεροποιηθούν στο παιχνίδι της ομάδας.

Προτεινόμενα Άρθρα