Στο Euro η Ουγγαρία (vid)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Με τρομερό διαγώνιο δεξί βολέ του Σομποζλάι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ουγγαρία έκανε το 2-1 και πήρε το εισιτήριο για το Euro, βυθίζοντας σε κατάθλιψη τους Ισλανδούς!

Το ποδόσφαιρο μερικές φορές μπορεί να αποτελέσει το καταλληλότερο καταπραϋντικό, ακόμα και εν μέσω σφοδρής πανδημίας. Η Ουγγαρία πολύ θα ήθελε να βγει στους δρόμους, μετά από ένα τέτοιο ματς, σε ένα αξέχαστο βράδυ που στέλνει τους Μαγυάρους στην τελική φάση του Euro.

Για 88 λεπτά, τα πάντα έδειχναν Ισλανδία. Μία τεράστια γκάφα του Γκουλάτσι σε φάουλ του Σίγκουρντσον έκανε το 0-1 για τους Σκανδιναβούς (11’) που είχαν φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελαν και στην ουσία απειλούνταν μόνο από μακρινά σουτ του Σόμποζλαϊ.

Όσο η άμμος στην κλεψύδρα λιγόστευε οι Ισλανδοί έχαναν μέτρα κι άρχισαν να παίζουν με το ρολόι, με τον Έρικ Χαμρέν να ρίχνει στο 87ο λεπτό στο παιχνίδι τον Σβέιρ Ίνγκι Ίνγκασον για να κρατήσει το 0-1 και την πρόκριση.Αυτό όμως έφερε πολυκοσμία εντός της περιοχής τους. Από μία τρίσποντη καραμπόλα ανάμεσα σε δύο Ισλανδούς, η μπάλα στρώθηκε στον Νεγκό, ο οποίος έκανε το 1-1 (88’), όμως αυτό δεν ήταν το τελειωτικό χτύπημα.

Με τρομερό διαγώνιο δεξί βολέ του Σομποζλάι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ουγγαρία έκανε το 2-1 και πήρε το εισιτήριο για το Euro, βυθίζοντας σε κατάθλιψη τους Ισλανδούς!

Προτεινόμενα Άρθρα