Προκριματικά Μουντιάλ: Στον αέρα το Περού – Αργεντινή λόγω ταραχών στη Λίμα

από AllAboutARIS

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από εκατό τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, το Σάββατο (14/11), ακόμη μια ημέρα μαζικών διαδηλώσεων, οι οποίες καταστέλλονται βίαια από την αστυνομία, εναντίον της ανάληψης της προεδρίας από τον Μανουέλ Μερίνο.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας τελικά παραιτήθηκε υπό το βάρος των γεγονότων. Όπως μεταδίδουν κορυφαία media της Αργεντινής (Ole και TyC Sports) η διεξαγωγή του ματς ανάμεσα στις δύο εθνικές ομάδες είναι αμφίβολη.

Περού και Αργεντινή είναι προγραμματισμένο να αναμετρηθούν στο Εστάδιο Νασιονάλ (18/11, 02:30) για την τέταρτη αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου όσον αφορά στη γεωγραφική ζώνη της Νοτίου Αμερικής.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του τάνγκο αναμένει από την CONMEBOL την απάντηση για το κατά πόσο μπορεί να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της αποστολής εν μέσω αυτής της έκρυθμης πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης.

Στην Αργεντινή ελπίζουν ότι η παραίτηση του Μερίνο θα καταλαγιάσει τις αντιδράσεις και περιμένουν τις οριστικές εξελίξεις.

πηγή: sport24.gr

Προτεινόμενα Άρθρα