Οι "μεταγραφές" του Μάντζιου

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η έλευση ενός νέου προπονητή πάντα δημιουργεί μία νέα τάξη πραγμάτων σε ένα ρόστερ, όπως επίσης και νέες ευκαιρίες.

Ένα νέο πρόσωπο στον πάγκο αυξάνει αυτόματα το κίνητρο όλων για να αποδείξουν ότι μπορούν να έχουν μία θέση στα πλάνα του νέου τεχνικού, ο οποίος είναι πιθανό να μπει σε μία διαφορετική διαδικασία προσέγγισης προσώπων από τον προκάτοχό του.

Κάπως έτσι λειτούργησε σε κάποιες περιπτώσεις και ο Άκης Μάντζιος, εκμεταλλευόμενος στο βάθος του ρόστερ για να αλλάξει τα πράγματα σε ορισμένες θέσεις. Έδωσε ευκαιρίες σχεδόν σε όλους και κατάφερε να αλλάξει σταδικά την εικόνα όλων των παικτών. Πέραν αυτού όμως… κέρδισε και κάποιους ποδοσφαιριστές στους περίπου δύο μήνες που βρίσκεται στην ομάδα, οι οποίοι πριν την έλευσή του δεν περνούσαν και τις καλύτερες στιγμές τους, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. 

Πρόκειται για παίκτες που μπήκαν ξανά στην εξίσωση κυρίως με πρωτοβουλία του Μάντζιου και κατάφεραν να τον δικαιώσουν. Άλλοι σε μικρότερο και άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό, συμβάλλοντας και αυτοί στην πορεία των τελευταίων αγωνιστικών. 

Ζακαρί Μπουσέ

Ο Γάλλος ήρθε για να αυξήσει τον ανταγωνισμό στον “άσο”. Και το κατάφερε σε σημείο που δεν άργησε να δει την πόρτα της ενδεκάδας να ανοίγει για αυτόν.

Η παρουσία του στις προπονήσεις συνδυάστηκε με τις εμφανίσεις του Χουλιάν Κουέστα και έτσι ο Άκης Μάντζιος αποφάσισε να του δώσει ην ευκαιρία κόντρα στον Παναθηναϊκό, δείχνοντας την πρόθεση καθιέρωσής του όταν τον διατήρησε στο βασικό σχήμα και στο επόμενο ματς. Το ίδιο θα γινόταν και κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης αλλά τα πράγματα ήρθαν έτσι που “μπήκε” ο Σιαμπάνης και αύξησε ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη θέση.

Γιώργος Δεληζήσης

Ο Μάντζιος εμπιστεύτηκε τον Ντάτκοβιτς… για ένα ημίχρονο, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Κροάτης είχε αρχίζει να προβληματίζει πριν την έλευση του Μάντζιου, ο οποίος δεν άργησε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιώργο Δεληζήση.

Η συνεργασία τους στο παρελθόν σίγουρα έπαιξε τον ρόλο της, όμως τον δικαίωσε και η σταθερότητα του ποδοσφαιριστή στα ματς που τον χρησιμοποίησε. Μία σταθερότητα που επηρέασε θετικά και την υπόλοιπη άμυνα, δημιουργώντας έναν προβληματισμό όσο ο Μπεναλουάν πλησιάζει στο απαιτούμενο επίπεδο ετοιμότητα και ενώ υπάρχει ο Ρόουζ.

Ντάνιελ Σούντγκρεν

Ο Σουηδός ήταν από τα αουτσάιντερ αφού επί Ένινγκ είχε τεθεί εκτός ομάδας μετά τις περιβόητες δηλώσεις που είχε κάνει τον περασμένο Απρίλιο. Λίγο όμως η προτροπή του Χαριστέα προς τον Μάντζιο για να τον λογίζει ως μέλος του ρόστερ, λίγο και η διάθεση του ίδιου Μάντζιου είχαν ως αποτέλεσμα όχι απλά να επανεργοποηθεί ο Σουηδός αλλά να πάρει φανέλα βασικού.

Το βασικό εμπόδιο ήταν η κατάσταση του ποδοσφαιριστή, αφού το καλοκαίρι δεν προετοιμάστηκε με την υπόλοιπη ομάδα. Παράλληλα με την προσπάθεια να καλύψει το χαμένο έδαφος, οι συγκυρίες τον “έφεραν” στην βασική ενδεκάδα για δύο ματς και με κάποιες καλές στιγμές στο παιχνίδι του. Σίγουρα δεν “κουμπώνει” απόλυτα αγωνιστικά αλλά ο Μάντζιος ενεργοποίησε ένα αρκετά μεγάλο συμβόλαιο που μέχρι πρότινος… κοσμούσε τα επίσημα του “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Χαβιέ Ματίγια

Η σεζόν ξεκίνησε περίεργα για τον Ισπανό. Ένας τραυματισμός και κάποιες εμφανίσεις δημιούργησαν προβληματισμό για την απόδοσή του, σε σημείο να μείνει εκτός βασικής ενδεκάδας για την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής κόντρα στον Βόλο. Ο Ισπανός δεν ήταν κάτι άγνωστον για τον Μάντζιο, αφού τον ήξερε τόσο ως απλός θεατής αλλά και ως αντίπαλος. Και οι μέτριες εμφανίσεις του δεν αποτέλεσαν εμπόδιο ώστε να τον εμπιστευτεί και να τον επαναφέρει στην ενδεκάδα, προσπαθώντας να του δώσει έναν συγκεκριμένο ρόλο. Οπως σε όλους άλλωστε.

Ο Μάντζιος ποντάρει πολλά στην ποιότητα του Ισπανού και ειδικά όταν γίνει πιο ουσιαστικός στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ για την ώρα φαίνεται να βελτιώνει αισθητά την ανασταλτική του παρουσία.

Προτεινόμενα Άρθρα