Δεν το κουνάει από την κορυφή!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στους 19 βαθμούς η ομάδα του Μάντζιου.

Δεν… ξεκολλάει από την κορυφή ο ΑΡΗΣ, ακόμα και μετά από τρεις εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας.

Οι “κιτρινόμαυροι” πέρασαν από το Αγρίνιο με το τέταρτο φετινό γκολ του Μπρούνο Γκάμα (0-1), έφτασαν τους 19 βαθμούς και διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ναι μεν η ομάδα του Μάντζιου δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική αλλά παρουσιάστηκε σοβαρή και διαχειρίστηκε την πίεση των γηπεδούχων για να φτάσουν στην ισοφάριση, κρατώντας το 0-1 που διαμορφώθηκε από το 18ο λεπτό του αγώνα. 

ΑΡΗΣ: Ντεμπούτο Σίλβα και επιστροφή Ρόουζ (4-2-3-1)

Ο Άκης Μάντζιος εμπιστεύτηκε το… μομέντουμ της τελευταίας ενδεκάδας που χρησιμοποίησε αλλά με δύο παρεμβάσεις. Στην άμυνα, ο Ρόουζ επέστρεψε και πήρε θέση στα στόπερ δίπλα στον Μπεναλουάν. Σούντγκρεν-Σάκιτς διατηρήθηκαν στα άκρα, συμπληρώνοντας την τετράδα μπροστά από τον Σιαμπάνη.

Ιδιο παρέμεινε το δίδυμο των χαφ, με τους Τζέγκο και Ματίγια. Λίγο πιο μπροστά ήταν ο Ματέο Γκαρσία. Ο Σίλβα ήταν το νέο πρόσωπο της μεσοεπιθετικής τριάδας, δημιουργώντας… πορτογαλική κυριαρχιά στα εξτρέμ. Τέλος, ο Μάνος διατηρήθηκε στην κορυφή της επίθεσης αντί του Λόπεθ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Χωρίς εκπλήξεις το ντεμπούτο Δέλλα (4-2-3-1)

Ο Έλληνας τεχνικός δοκίμασε αρκετά τις προηγούμενες μέρες αλλά δεν επεφύλασσε εκπλήξεις για το παιχνίδι κόντρα στον ΑΡΗ, με μοναδική απουσία αυτή του τραυματία Καρασαλίδη. 

Ο Κνετ ήταν στο τέρμα. Λιάβας-Ντάλσιο ήταν τα πλάγια μπακ -δεξιά και αριστερά αντίστοιχα- με τους Κωνσταντόπουλο και Μαλή σττο κέντρο της άμυνας. Τσιγγάρας-Ντίας ήταν τα κεντρικά χαφ. Ο Μεντόσα με τον Αριγίμπι ξεκίνησαν στα εξτρέμ και ο Μάζουρεκ στον άξονα λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Αζάντι.

Μοιρασμένη εικόνα, “κιτρινόμαυρο” σκορ

Δύο εικόνε είχε το πρώτο μέρος του αγώνα στο Αγρίνιο, με το πρώτο 25λεπτο να ανήκει στον ΑΡΗ και τα υπόλοιπα 20 λεπτά έναν δραστήριο αλλά όχι ουσιαστικό Παναιτωλικό. 

Οι φιλοξενούμενοι αξιοποίησαν το δικό τους καλό διάστημα. Βέβαια με εξαίρεση την κεφαλιά του Μάνου στο 9′ -μπλόκαρε ο Κνετ- δεν είχαν άλλη τελική, βρήκα όμως την ουσία και το προβάδισμα από την άσπρη βούλα.

Στο 17΄ο Μάνος κέρδισε έξυπνα το πέναλτι από τον Μάλη και ένα λεπτό αργότερα ο Γκάμα ευστόχησε για το 0-1, πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ του στο πρωτάθλημα και πέμπτο συνολικά για φέτος. 

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να παίξει κυρίως από τα αριστερά και την πλευρά του Αριγίμπι, ο οποίος στο 20′ πέρασε επικίνδυνα την πάσα στο ύψος του πέναλτι αλλά ο Σιαμπάνης απομάκρυνε σωτήρια με τα πόδια. 

Ο Νιγηριανός βρήκε μπροστά του τον Σιαμπάνη και στο φάουλ του 31ου λεπτού, με την καλή ευκαιρία του Λιάβα στο 40′ -πάλι μπλόκαρε ο Σιαμπάνης- να είναι η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους. 

Προσπάθησε ο Ματέο αλλά…

Ο Αργεντινός ήταν αυτός που δημιούργησε τις δύο τελικές του ΑΡΗ στο δεύτερο μέρος, για να ακολουθήσει η υπερπροσπάθεια των γηπεδούχων για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Ο Αργεντινός απείλησε πρώτα στο 58′, με το σουτ του να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Κνετ. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έκαναν το λάθος και ο ΑΡΗΣ έκλεψε αλλά ο Ματέο δεν εκμεταλλεύτηκε σωστά το γεγονός ότι ο Κνετ ήταν εκτός θέσης.

Μέχρι το φινάλε το σκηνικό είχε έναν Παναιτωλικό που πίεζε και έψαχνε με κάθε τρόπο την ισοφάριση, ωστόσο ο ΑΡΗΣ ήταν σοβαρός ανασταλτικά και διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ του 0-1 μέχρι το τέλος. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου), Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών)
4ος: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Κωνσταντίμνος Κοτσάνης (Δράμας)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Χρήστος Τζιότζιος (Θράκης)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90’+2′ Ντίας/29΄Μπεναλουάν, 45’+1′ Μάνος, 49′ Γκάμα, 90’+3′ Μπερτόγλιο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: -/18′ Γκάμα

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Ντάλσιο, Ντίας, Τσιγγάρας (75′ Άλβαρες), Μαλής (76′ Τζανακάκης), Μάζουρεκ, Αζαντί (61′ Γιάκολις), Μεντόσα ( 71′ Ντουάρτε), Αριγίμπι (71′ Βέργος).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια (85′ Σάσα), Τζέγκο, Γκάμα, Γκαρσία (65′ Μπερτόγλιο), Σίλβα (75′ Μαντσίνι), Μάνος (86′ Λόπεθ)

Προτεινόμενα Άρθρα