Έπληξη στο Άνφιλντ – Διπλό η Ρεάλ (vids)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Προβλημάτισαν Μανέ και Σαλάχ

Ήττα ξανά για τη Λίβερπουλ, μέσα στο Άνφιλντ, από ιταλική ομάδα οχτώ χρόνια μετά από αυτήν από την Ουντινέζε (2-3), με την Aταλάντα να παίρνει ένα τεράστιο διπλό, με σκορ 2-0 και να μένει ισόβαθμη με τον Άγιαξ (7 β.) που επικράτησε της Μίντιλαντ με 3-1. 

Η Αταλάντα ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έκανε τις πρώτες ευκαιρίες, κάνοντας τρεις καλές ευκαιρίες μέχρι το 11΄ με τους Ίλισιτς, Γκόσενς και Γκόμεζ. Στο 36΄ η ομάδα του Γκασπερίνι ζήτησε πέναλτι, για μαρκάρισμα του Τσιμίκα στον Ίλισιτς, αλλά ο διαιτητής και χωρίς τη βοήθεια του VAR είδε πως δεν υπήρχε παράβαση. Για να καταφέρει η Λίβερπουλ να κάνει την πρώτη της τελική έπρεπε να φτάσουμε στο 44΄ με τον Σαλάχ να πατάει περιοχή, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ. 

Το σκορ για τους Μπεργκαμάσκι άνοιξε ο Γιόσιπ Ίλισιτς στο 60ο λεπτό, με τον Γκόμεζ να κάνει μια σέντρα και τον Σλοβένο με προβολή στο δεύτερο δοκάρι να κάνει το 1-0. Εκμεταλλευόμενη την αδράνεια της Λίβερπουλ μετά το τέρμα, η Αταλάντα «χτύπησε» και δεύτερη φορά με παρόμοιο τρόπο. Ο Γκόμεζ από το ίδιο περίπου σημείο έκανε τη σέντρα, ο Χάτεμπουρ στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και έκανε την ασίστ στον Γκόσενς, που σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 64΄.

Άλωσε το Μιλάνο η Ρεάλ 

Οι Merengues είχαν βρεθεί σε δύσκολη θέση μετα τις απώλειες στα ματς με Σαχτάρ Ντόνετσκ και Γκλάντμπαχ αφού οι αγώνες με την Ιντερ αναμενόταν πολύ δύσκολη. Η ομάδα του Ζιντάν όμως μετά το διπλό στο Meazza πήρε 6 βαθμούς από τους Nerazzurri και όπως φαίνεται τούς στέλνουν στο Europa League. Στη 2η θέση του Group και το -1 από την Μπορούσια πέρασε η Ρεάλ, η οποία παίζει εντός με τους Γερμανούς την τελευταία αγωνιστική. «Κρέμασε» τους Ιταλούς ο Βιδάλ με την απαράδεκτη διπλή κίτρινη για διαμαρτυρία στο 33’ με το σκορ στο 0-1.

Πολύ δυνατά μπήκε η Ρεάλ και άνοιξε το σκορ στο 7’ όταν ο Μπαρέλα ανέτρεψε τον Νάτσο και από τα 11 βήματα ο Αζάρ νίκησε τον Χαντάνοβιτς (0-1). Οι Blancos έμειναν μπροστά και είχαν δοκάρι με σουτ του Λούκας Βάθκεθ (13’) και ευκαιρία με τον Μεντί που δεν έκανε καλή επιλογή (17’). Η Ιντερ φάνηκε στο 24’ με ένα φάουλ του Λουκάκου και στο 33’ ο Κόντε κατάφερε να μείνει ψύχραιμος. Σε εκείνο το σημείο ο Βιδάλ ζήτησε πέναλτι σε δική του πτώση, διαμαρτυρήθηκε στον Αντονι Τέιλορ, ο οποίος του έδειξε κίτρινη, όμως ο Χιλιανός δεν πτοήθηκε, προσπάθησε να κολλήσει το πρόσωπό του σε εκείνο του Αγγλου ρέφερι, ο οποίος τον απέβαλλε.

Στην επανάληψη, η Ρεάλ έμοιαζε να έχει εύκολο έργο και χωρίς μεγάλο πρόβλημα κλείδωσε το ματς στο 59’ με τον Λούκας Βάθκεθ να κάνει τρομερή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και τον Ροντρίγκο να σκοράρει με βολέ. Ο νεαρός Βραζιλιάνος σφράγισε το τελικό 0-2 με το 6ο του γκολ σε 9 εμφανίσεις στο Champions League.

Τα αποτελέσματα

 
Γκλάντμπαχ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 4-0
(17’ πεν. Στιντλ, 34’ Ελβέντι, 45’ Εμπολό, 77’ Βεντ)

Ιντερ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
(7’ πεν. Αζάρ, 59’ Ροντρίγκο)

Η βαθμολογία (4 αγώνες)

1. Γκλάντμπαχ 8 (14-4)
2. Ρεάλ Μαδρίτης 7 (9-7)
3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 4 (3-12)
4. Ιντερ 1 (4-7)

Επόμενη αγωνιστική (01/12)

Γκλάντμπαχ – Ιντερ
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ρεάλ Μαδρίτης

Προτεινόμενα Άρθρα