Η κόντρα των δύο καλύτερων αμυνών

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο αγώνας ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον Ολυμπιακό, το Σάββατο 28/11, είναι ντέρμπι κορυφής, όμως αυτή δεν είναι η μοναδική ιδιαιτερότητά του.

Στο “Κλεάνθης Βικελίδης” θα τεθούν αντιμέτωπες οι δύο καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος. Ο ΑΡΗΣ είναι η ομάδα που δέχεται τις λιγότερες τελικές προσπάθειες στην εστία του σε όλη τη Super League και μετρά παθητικό μόλις τριών γκολ, στους πρώτους επτά αγώνες του. Οι “κιτρινόμαυροι” βρίσκονται στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα. Μάλιστα, στα πέντε από τα επτά παιχνίδια ο ΑΡΗΣ δεν έχει δεχτεί γκολ.

Πρώτος εν προκειμένω, είναι ο μεθαυριανός αντίπαλος της ομάδας του Άκη Μάντζιου. Ο Ολυμπιακός, αν και δέχεται περισσότερες τελικές, έχει δει την εστία του να παραβιάζεται μόλις μία φορά φέτος σε επτά ματς, στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι δύο καλύτερες άμυνες ένα γκολ παθητικό ο Ολυμπιακός τρία ο ΑΡΗΣ

Σίγουρα αυτό είναι μία δοκιμασία για τον ΑΡΗ, ο οποίος διαθέτει πολύ ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή και θα προσπαθήσει να παραβιάσει το “τείχος” του Ολυμπιακού, προσέχοντας παράλληλα τα μετόπισθέν του, όπως έχει κάνει με επιτυχία έως τώρα.

Προτεινόμενα Άρθρα