Σαριόγλου στο AllAboutARIS TV: "Ο ΑΡΗΣ φέτος έχει την ευκαιρία"

από Γιώργος Γκάτος

Ο Αντώνης Σαριόγλου θυμήθηκε ιστορίες από την παρουσία του στην ομάδα, στάθηκε στις δυνατότητες του ΑΡΗ και εξιστόρησε ποδοσφαιρικές ιστορίες με αφορμή την απώλεια του Ντιέγκο Μαραντόνα

Για το αν ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παρακολουθεί τα παιχνίδια του ΑΡΗ:

“Είχε ψάξει να βρει τρόπο να έχει εικόνα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ πέρσι. Την παράταση δεν την παρακολούθησε, ούτε εγώ.

Για την ιστορία με το άτυπο “στοίχημα” πριν το ματς:

“Έβαλε στοίχημα ένα ρολόι, ότι θα κερδίσουμε το ματς. Ήταν σαν ένα πριμ στον γυμναστή του. Το πίστευε πάρα πολύ. Ίσως ήταν και από τους λίγους, για να λέμε την αλήθεια. Οι περισσότεροι είχαμε στο μυαλό μας ότι και μια ισοπαλία θα μπορούσε να μας κρατήσει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Με την φόρμα που είχε η Ατλέτικο, λέγαμε ότι η ισοπαλία θα μας κρατήσει ζωντανούς. Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, με την γρήγορη ισοφάριση και το πέρασμα μπροστά, φαινόταν ότι ακόμα και το “Χ” δεν θα ήταν εφικτός στόχος. Η ομάδα έδειξε εκπληκτικό χαρακτήρα, ο μίστερ παρέμενε πολύ ψύχραιμος και ήρθε ένα αποτέλεσμα που φέρνει ευχάριστες μνήμες, όχι μόνο στον κόσμο του ΑΡΗ αλλά και σε όλο τον φίλαθλο κόσμο της Ελλάδας.”

Για το αν αληθεύει ότι ο Κούπερ είπε πριν τον αγώνα ότι δεν έχει χάσει ποτέ στο “Βιθέντε Καλδερόν” και ούτε σκοπεύει να χάσει αύριο:

“Είχε πει ότι είναι ένα γήπεδο στο οποίο δεν έχω συνηθίσει να φεύγω χαμένος και δεν έφυγε ούτε τότε.”

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε σε ιστορίες που δεν έχουν ακουστεί:

“Μετά από χρόνια, πηγαίνω εγώ στο επιτελείο του ως γυμναστής και μεταφραστή έχουμε στην ομάδα, τον μεταφραστή του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες στα Αραβικά Εμιράτα. Έχει παίξει ο Κούπερ με την ομάδα του Φλόρες στα Εμιράτα. Και μας λέει ο μεταφραστής του «εγώ όταν έκανα την ανάλυση, η ομάδα του Έκτορ δεν πήγαινε καλά και είχε πολλά προβλήματα ο σύλλογος και είπα στον Φλόρες ότι είναι εύκολη πρόκριση». Ο Φλόρες μου απάντησε: «Με αυτόν τον προπονητή δεν είναι τίποτα εύκολο. Εμένα με πέταξε έξω από τους ομίλους, με μια ομάδα από την Θεσσαλονίκη, τον ΑΡΗ». Θυμόταν ακόμα τα παιχνίδια και τα πάντα.”

Για την παρουσία Φανταγκούζι και Όγιος, στο ίδιο δωμάτιο με τον Μαραντόνα:

“Ξετυλίγοντας λίγο το κουβάρι ΑΡΗΣ-Μαραντόνα, ο Γκιγιέρμο (σ.σ. Όγιος), έχει την ευλογία να είναι προστατευόμενος στην Μπόκα και την Εθνική του Μαραντόνα, ενώ τον έχει χαρακτηρίσει και ως ποδοσφαιρικό του πατέρα ο Μέσι. Ο Γκιγιέρμο έχει περάσει πολύ δύσκολα χρόνια. Ο Μαραντόνα τον είχε σαν δικό του παιδί μέσα στην Μπόκα, ενώ ήταν αυτός που ερχόταν για να τον διαδεχθεί.

Ο Φανταγκούσι είχε πολύ καλή σχέση με τον Μαραντόνα. Ήταν στο ίδιο δωμάτιο στην Εθνική. Αυτοί οι άνθρωποι, όπως όλοι οι Αργεντινοί, νιώθουν ότι έχουν χάσει ένα κομμάτι της οικογένειας τους. Ο Φανταγκούσι έχει μοιραστεί πολλές ιστορίες με τον Μαραντόνα. Το προφίλ του ήταν πολύ προσιτός, με ταπεραμέντο προς τα έξω. Αυτό επιβεβαιώνουν οι ιστορίες, τόσο του Όγιος όσο και του Φανταγκούσι. Του είχαν απίστευτη εκτίμηση και σαν άνθρωπο. Οι κακές συνήθειες που και ο ίδιος ξέρει ότι έβλαψαν τον μύθο του Μαραντόνα, δεν έχει να κάνει με το πώς ήταν σαν χαρακτήρας και άνθρωπος. Οι δηλώσεις ήταν μέρος του δικού του ταπεραμέντου, αλλά ως άνθρωπος έχουν όλοι να λένε τα καλύτερα, εκτός από τον Έκτορ.”

Για το γεγονός ότι δεν άφηναν τον Κούπερ να κάτσει στον πάγκο, αλλά άφησαν τον Μαραντόνα:

“Ο Έκτορ έχει ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα και η ομάδα του πηγαίνει για πρωτάθλημα. Μόλις έχει αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο και του δίνουν τα κλειδιά της ομάδας. Προπονεί την ομάδα, πηγαίνει στην σχολή προπονητών και πάει για πρωτάθλημα. Ήταν στην ίδια σχολή με τον Μαραντόνα. Κάποια στιγμή για να βάλουν εμπόδια στον πρωταθλητισμό της Λανούς, απαγορεύουν στον Έκτορ να καθίσει στον πάγκο τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές διότι δεν είχε το δίπλωμα. Αντίστοιχα, στον Μαραντόνα, που βρισκόταν ως προπονητής σε ομάδα του κάτω μισού, καθόταν στον πάγκο.

Δεν μπορούσες να του το στερήσεις. Είναι λογικό να κάθεται στον πάγκο είπε ο Μίστερ, όμως αφήστε και εμένα. Το άκουσε αυτό ο Ντιέγκο και είπε «Αυτός ο Κούπερ να μην με πιάνει στο στόμα του, έβρισκε τη μπάλα με το καλάμι». Ο Κούπερ απάντησε ότι όντως την έβρισκε με το καλάμι, αλλά ήθελε και να καθίσει στον πάγκο. Μετά από χρόνια, στο ίδιο εστιατόριο πηγαίνει ο ίδιος, με τον Μαραντόνα και την διοίκηση της ομοσπονδίας. Η γυναίκα του Κούπερ του είπε: “Ακόμα και αν ο άλλος είναι ένας ανεκδιήγητος, εσύ πρέπει να είσαι τζέντλεμαν. Θα πας και θα τους χαιρετήσεις έναν-έναν». Εν τέλει πήγε, απλώνει το χέρι στον Μαραντόνα για χαιρετισμό και αυτός τον αφήνει με το χέρι στον αέρα.”

Για την τωρινή κατάσταση του ΑΡΗ:

“Βλέπω τον ΑΡΗ και πιστεύω όπως όλοι ότι χαιρόμαστε. Χαιρόμαστε με τα αποτελέσματα, την ταυτότητα του και το βάθος στον πάγκο. Είμαι αισιόδοξος. Δεν βλέπω περιθώριο και λόγος για γκρίνια, μίρλα και ηττοπάθεια. Πρέπει να επικεντρωθεί για το επόμενο παιχνίδι. Σε μια δύσκολη έδρα με πληγωμένο αντίπαλο, αν πάρει το διπλό θα συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις.”

Για την βελτίωση στην ένταση της ομάδας:

“Χρειάζεται χρόνος. Εγώ είμαι γυμναστής του Έκτορ που είναι μιας σχολής που θέλει πολύ τρέξιμο και μεγάλες εντάσεις. Τα τρεξίματα και η ένταση θεωρεί ότι μπορούν να καλύψουν κάποιες τεχνικές αρετές που δεν έχεις εσύ. Είναι δύσκολη περίοδος για διορθώσεις. Η ομάδα έρχεται από περίπλοκη περίοδο. Είναι μια ομάδα που σταμάτησε για δύο-τρεις μήνες. Έκανε κάποια παιχνίδια με 10 παίκτες. Κλήθηκαν αυτοί μαζί με άλλους δέκα για μια γρήγορη προετοιμασία. Μπαίνουν τώρα σε έναν πολύ ανταγωνιστικό ρυθμό. Μπορεί την Τετάρτη να ξαναγίνει πρώτος. Για να επιτευχθούν όλα αυτά, χρειάζεται ένα πολύ λεπτός χειρισμός. Η ομάδα έχει ένα πολύ μεγάλο ρόστερ. Οι παίκτες θα προετοιμάζονται για αυτό που θέλει ο κ. Μάντζιος. Θεωρώ ότι μέχρι στιγμής πετυχαίνουν τον στόχο τους και σε βάθος χρόνου ακόμα παραπάνω.

Για την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού:

“Η ομάδα τα τρεξίματα και την ένταση, θα τα αποκτήσει μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια.”

Για το Ελληνικό πρωτάθλημα και την διεκδίκηση των υψηλών θέσεων από πλευράς ΑΡΗ:

“Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα αρχικά θα είναι πάλι όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, δεν παρουσιάζει ωραίο θέαμα. Κάποιες ομάδες απλά θα προσπαθήσουν να παλέψουν για παραμονή και δεν έχουν να προσφέρουν κάτι άλλο. Από εκεί και πέρα, επειδή έχω παρακολουθήσει τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια των Ελληνικών ομάδων, βλέπω έναν Ολυμπιακό ο οποίος μάλλον σε βάθος χρόνου θα δείξει ότι βρίσκεται ένα σκαλί πάνω από τους υπόλοιπους. Θα είναι πάλι ένα πρωτάθλημα δύο ή και τριών ταχυτήτων. Ο ΑΡΗΣ καλείται να κάνει μια υπέρβαση. Θεωρώ ότι ήταν και πέρσι και πρόπερσι, αλλά για κάποιους λόγους που έχουν να κάνουν με τη δική μας την ομάδα, δεν τα κατάφερε.

Ο ΑΡΗΣ μπορεί να εδραιωθεί στην τετράδα του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι φέτος θα το καταφέρει. Με την έναρξη που έκανε φέτος, δεν πρέπει να κοιτάζει αυτό, αλλά το πώς θα ολοκληρώσει μια χρονιά έντονου πρωταθλητισμού. Στην δική μου εποχή δεν έχει γίνει αυτό. θεωρώ ότι οι περισσότεροι έχουμε πολλές δεκαετίες να παρακολουθήσουμε έναν ΑΡΗ πρωταθλητισμού και στα κόκκινα. Έλεγα ότι σε περίπτωση που κρατάς τα χέρια του ΑΡΗ στα χέρια σου με μια υπογραφή και σου δώσουν ένα χαρτί να υπογράψεις ότι θα τερματίσεις δέκα βαθμούς από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, θα το υπέγραφες σήμερα; Με έχουν πει ηττοπαθεί κα ότι βάζω ταβάνι στην ομάδα. Δεν έχουν δει ότι στην Ελλάδα για να φτάσεις δέκα βαθμούς από τον εκάστοτε πρωτοπόρο, πρέπει να κερδίζεις διαρκώς και το πολύ-πολύ να χάσεις τέσσερα παιχνίδια με αυτά τα νούμερα. Θεωρώ ότι ο ΑΡΗΣ φέτος έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να παραμείνει σοβαρός και να κάνει μια χρονιά που θα μας αρέσει και θα μας ικανοποιήσει όλους.

Το αν θέλουμε το πρωτάθλημα, όλοι το θέλουμε. Όσοι έχουν περάσει από την ομάδα, όλοι την παρακολουθούν και θέλουμε ένα πρωτάθλημα ή κύπελλο. Μέσα από αυτή την έναρξη, μπορεί να σταθεροποιηθεί στις συνειδήσεις του κόσμου από την πέμπτη και την τέταρτη που την έχουν συνηθίσει και να αρχίσει σκαλοπάτι-σκαλοπάτι πορείες πρωταθλητισμού. Αυτό χρειάζεται ο ΑΡΗΣ. Ήταν πρωταθλητισμός να χτυπάς συνέχεια τέτατρη και πέμπτη θέση για να βγεις Ευρώπη.

Φέτος πιστεύω ότι θα ξαναβγούμε και πιστεύω ότι μπορούμε να καβατζάρωουμε και άλλες ομάδες πίσω μας. Φέτος, αν ο ΑΡΗΣ φτάσει στα νούμερα που εγώ λέω, φέτος θα κάνει ίσως τρεις ή τέσσερις ήττες. Εύχομαι να αποκτήσει τη νοοτροπία του νικητή, με σοβαρή ταυτότητα που θα της επιτρέψεις μια χρονια πρωταθλητισμού. Αν θα το πανηγυρίσουμε με ένα πρωτάθλημα, αυτό θα το δούμε βήμα-βήμα.”

Για το αν μιλάει με παιδιά από την ομάδα:

“Σήμερα μίλησα με τον Κάμπορα λόγω του Ντιέγκο Μαραντόνα. Χθες με τον Αράνο, τον Νασούτι και τον Ντάριο Φερναντέζ. Μίλησα και με τους Ισπανούς. Με τον Τόνι Κάλβο πριν μια εβδομάδα. Βέβαια εκτός από τον ΑΡΗ, αυτός ψάχνει και το PS5 και για αυτό με πήρε τηλέφωνο. Μιλάω με τον Φατί, τον Τόχα και σχεδόν με όσα παιδιά έχω συνεργαστεί. Μιλάω και με τους Έλληνες, όπως για παράδειγμα τον Λαμπριάκο και τον ΑΡΗ.”

Για το αν φαντάζεται τον εαυτό του με ενεργό ρόλο σε πορεία πρωταθλητισμού:

“Κάπως ζηλεύω αυτή τη στιγμή. Η επιστροφή μου για ένα μήνα, ήταν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Έχω πει στον Έκτορα «ό,τι και αν σκέφτεσαι, κράτα καβάτζα ένα με δύο χρόνια γιατί πρέπει να γυρίσεις στον ΑΡΗ και να κλείσεις την καριέρα σου». Πάνω εκεί ήρθε το μήνυμα για να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο. Για εμένα φυσικά η Θεσσαλονίκη είναι πλέον η πόλη μου. Ζω 20 χρόνια εδώ, ενώ στη Κοζάνη μόνο 10. Όταν επιστρέφω, επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη. Όταν ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος στο εξωτερικό, στο πίσω μέρος του μυαλού μου είναι η επιστροφή.”

Προτεινόμενα Άρθρα