Champions League: Κέρδισε και ελπίζει η Μπριζ (highlights)

από Γιώργος Γκάτος

Κλαμπ Μπριζ επικράτησε σβηστά της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 3-0 στο "Γιαν Μπρέιντελ Στάντιον" και εξασφάλισε την τρίτη θέση και το Europa League, πηγαίνοντας την άλλη εβδομάδα να παίξει την πρόκριση στους 16 του Champions League κόντρα στην Λάτσιο!

Οι Ρώσοι σκόραραν πρώτοι στο 24’, με τον Άζμουν να εκμεταλλεύεται την σέντρα του Σουτόρμιν από δεξιά, αλλά το τέρμα ορθώς ακυρώθηκε, για οφσάιντ.

Μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο μετά το ημίωρο, οι γηπεδούχοι πήραν εκείνοι το προβάδισμα, με πολύ ωραίο σουτ από το ύψος του πέναλτι του Ντε Κετελάρε, το οποίο δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κερζακόφ!

Η Ζενίτ πέτυχε γκολ με το… καλημέρα στην επανάληψη, με τον Κουζάεφ, αλλά ούτε κι αυτό μέτρησε, σωστά, αφού η μπάλα βρήκε στο χέρι του σκόρερ, στο 47’.

Ενώ δέκα λεπτά μετά, ο… παραλίγο σκόρερ ανέτρεψε τον πραγματικό ως τότε σκόρερ της αναμέτρησης εντός περιοχής, ο Βανάκεν ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και με ωραία εκτέλεση έκανε το 2-0 για την Κλαμπ Μπριζ, στο 58’!

Με τον Λανγκ να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των Βέλγων, εκτελώντας τον ανήμπορο να αντιδράσει Κερζακόφ μετά από την σέντρα του Μποναβεντούρε από δεξιά, για το 3-0 στο 73ο λεπτό, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Καθώς το δυνατό σουτ του Σουτόρμιν, μετά από κούρσα… 50 μέτρων, στο 81’ σταμάτησε το δοκάρι της εστίας του Μινιολέ!

Προτεινόμενα Άρθρα