Μάντζιος: "Να παρουσιαστούμε όπως πρέπει και να κερδίσουμε"

από Γιώργος Γκάτος

Ο Άκης Μάντζιος μίλησε για τις ιδιαιτερότητες του ντέρμπι και την προετοιμασία της ομάδας του

Για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ:

“Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για ένα μεγάλο παιχνίδι. Είμαστε και αγωνιστικά καλά. Φάνηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Δουλέψαμε καλά και περιμένουμε το παιχνίδι της Κυριακής.”

Για τις απουσίες των “Κιτρινόμαυρων:

“Η δεδομένη απουσία είναι του Ρόουζ. Ο Σάκιτς είναι σε καλύτερη κατάσταση και έχουμε δύο μέρες ακόμα. Θα αξιολογηθεί μέχρι την Κυριακή και θα αποφασίσουμε.”

Για το αν το ντέρμπι είναι ιδιαίτερο επειδή είναι και ντέρμπι κορυφής:

“Ένα ντέρμπι είναι πάντοτε ιδιαίτερο, ανενάρτητα από την βαθμολογία που βρίσκεται η κάθε ομάδα. Είχα την τύχη να το νιώσω και να το γευτώ σαν παίκτης. Τα πράγματα είναι διαφορετικά και λόγω έλλειψης του κόσμου. Σε τέτοια παιχνίδια δίνει μεγάλη ώθηση στην ομάδα. Προετοιμαζόμαστε κανονικά. Είμαστε στις υψηλές θέσεις, μας αρέσει να είμαστε εκεί. Δουλέψαμε καλά, για να παρουσιαστούμε όπως πρέπει και να κερδίσουμε το παιχνίδι.”

Για το αν η εξέλιξη του αγώνα με τον Ατρόμητο, είναι κάτι που θα βοηθήσει τον ΑΡΗ:

“Βοήθησε ψυχολογικά την ομάδα. Έβγαλε αντίδραση σε ένα παιχνίδι το οποίο στράβωσε από νωρίς. Έδειξαν διάθεση και εγωισμό και στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε έστω τον ένα βαθμό. Για εμένα έχει περισσότερο σημασία το ψυχολογικό κομμάτι του παιχνιδιού αυτού.”

Για τον Σάσα και τον Κάτσε που μπήκαν στην λίστα των σκόρερ:

“Είναι σημαντικό για αυτούς και καλό για την ομάδα. Μέχρι τώρα η ομάδα ανταποκρίνεται καλά βρίσκει γκολ. Ειδικά στα δύο τελευταία έχουμε πέντε γκολ. Η ομάδα δεν έχει πρόβλημα σκοραρίσματος.”

Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΑΡΗΣ:

“Το ντέρμπι είναι πάντα ένα ντέρμπι και θα πρέπει να κριθεί στη διάθεση που θα δείξει η κάθε ομάδα και στο κατά πόσο έχει προετοιμαστεί η καθεμιά. Πρέπει να γίνουν λιγότερα λάθη σε αυτά τα παιχνίδια γιατί ο αντίπαλος έχει ποιότητα και μπορεί να μην στα συγχωρήσει. Κοιτάμε να είναι καλά η ομάδα μας.”

Για την αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ:

“Τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ είναι θετικά για την ψυχολογία τους όμως πάντα είναι ένα ντέρμπι, ανεξάρτητα ψυχολογίας και βαθμολογίας. Οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές ψάχνουν και τα μεγάλα παιχνίδια.”

Για το ότι αναμετρούνται δύο από τις καλύτερες επιθέσεις αλλά και δύο από τις καλύτερες άμυνες:

“Αυτό είναι σημαντικό για την ομάδα μας γιατί κάποια στατιστικά τα προσέχουμε όλοι. Είναι σημαντικό που μετά από τόσα παιχνίδια διατηρούμαστε ψηλά.”

Για το αν είπε κάτι ιδιαίτερο:

“Δεν θέλω άγχος στους παίκτες μου. Δεν θέλω να αγχωθούν. Δουλέψαμε όπως κάθε εβδομάδα. Έχουμε τον χρόνο να μιλήσουμε τις δύο τελευταίες μέρες για πιο εξειδικευμένα πράγματα.”

Προτεινόμενα Άρθρα