Κιτρινόμαυρος οδοστρωτήρας!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δύο γκολ ο Μπερτόγλιο, ένα ο Ματίγια

Ο ΑΡΗΣ φέτος εκτός έδρας, δεν έχει σταματημό. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν… κόλλησε ούτε στο Ηράκλειο, περνώντας με το επιβλητικό 0-3 από την έδρα του ΟΦΗ για την  13η αγωνιστική της Super League.

Για ακόμη μία φορά οι “κιτρινόμαυροι” ήταν σοβαροί και ουσιαστικοί, με τον Μπερτόγλιο να σκοράρει δις (29′, 42′) και τον Ματίγια με πέναλτι στο 76′ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα. 

ΑΡΗΣ: Στον πάγκο ο Ματέο, “μέσα” Σίλβα και Ρόουζ (4-2-3-1)

Ο Μάντζιος έβαλε… άνω τελεία στις ευκαιρίες προς τον Ματέο Γκαρσία, τον οποίο άφησε στον πάγκο και ξεκίνησε στο βασικό σχήμα τον Σιαντέ Σίλβα. Ο Πορτογάλος μαζί με τον Γκάμα και τον Μπερτόγλιο ήταν η τριάδα πίσω από το προωθημένο Μάνο.

Πίσω στην άμυνα ο Μπουσέ παρέμεινε στο τέρμα. Το νέο πρόσωπο ήταν ο Ρόουζ, ξεκινώντας στα στόπερ με τον Μπεναλουάν ενώ οι Σούντγκρεν-Σάκιτς ήταν οι πλάγιοι μπακ. Λίγο πιο μπροστά ο Σάσα με τον Ματίγια ήταν η δυάδα των χαφ.

ΟΦΗ: Με τετράδα και έκπληξη (4-3-3)

Ο Σίμος επέλεξε να παίξει τελικά με τέσσερις, αντί για πέντ, στην άμυνα. Διαμαντής-Βαφέας ήταν οι στόπερ μπροστά από τον Σωτηρίου, με τον Βούρο στα δεξιά της άμυνας και τον Λυμπεράκη στα αριστερά. 

Μεγιάδο, Στάικος και Νέιρα ήταν η τριάδα της μεσαίας γραμμής. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Σαρδινέρο, με τους Στάρτζεον και τον Μπαλογιάννη στα εξτρέμ.

Απειλητικός σε… δευτερόλεπτα!

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο ΑΡΗΣ είχε προλάβει να απειλήσει δύο φορές τον ΟΦΗ. Πρώτα με την προσπάθεια του Σίλβα από τα δεξιά ενώ δευτερόλεπτα μετά o Μάνος πέταξε ωραία στον χώρο για τον Πορτογάλο αλλά τον πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Σωτηρίου.

Το δέκαλεπτο του ΑΡΗ και η αντίδραση του ΟΦΗ

Μέχρι το 10΄ο ΑΡΗΣ ήταν κυρίαρχος στο ματς, φτάνοντας κοντά σε γκολ και με τον Μάνο από την παράλληλη του Σίλβα αλλά ο 26χρονος επιθετικός δεν πρόλαβε για εκατοστά τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι.

Από εκείνο το σημείο ήρθε και η φυσιολογική αντίδραση του ΟΦΗ, παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο και πατώντας για πρώτη φορά περιοχή στο 13′. Ο Σαρδινέρο βρήκε τον Νέιρα αμαρκάριστο αλλά δεν έπιασε καλά του σουτ και ο Μπουσέ μπλόκαρε εύκολα.

Ο Αργεντινός ήταν η βασική πηγή κινδύνου από πλευράς ΟΦΗ, αλλά με κακά τελειώματα τόσο στο “τσίμπημα” της μπάλας στο 17΄” όσο και με το σουτ που επιχείρησε στο 20΄.

Ανέλαβε δράση ο Μπερτόγλιο

Ο ΑΡΗΣ βρήκε απαντήσεις στον έλεγχο του ΟΦΗ τον οποίο και έκοψε, για να δείξει το ρολόι το 29ο λεπτό. Ο Σωτηρίου μπλοκάρει την προσπάθεια του Μάνου μέσα από την περιοχή, με τον Μπερτόγλιο να πηγαίνει στο ριμπάουντ και με κοντινή προβολή να κάνει το 0-1! 

Και δεύτερο τέρμα πριν το ημίχρονο!

Λίγα λεπτά πριν την ανάπαυλα ήρθε και το 0-2 του ΑΡΗ, με τον Μπερτόγλιο να χρήζεται πάλι σκόρερ και να… κλέβει το γκολ από τον Γιοχάν Μπεναλουάν.

Ο Γαλλοτυνήσιος σημάδεψε με κεφαλιά την εστία του ΟΦΗ, από το κόρνερ του Ματίγια, και ενώ η μπάλα πήγαινε μέσα βρήκε στο πόδι του Μπερτόγλιο για το 0-2 του πρώτου μέρους. 

Απίστευτη ευκαιρία με Σαρδινέρο ο ΟΦΗ

Η μοναδική κλασσική ευκαιρία για τους Κρητικούς ήρθε στο 66′. Από το σουτ του Στάρτζεον και την κόντρα στον Μπεναλουάν ο Σαρδινέρο βρέθηκε φάτσα με τον Μπουσέ αλλά πλάσαρε πάνω από την εστία του Γάλλου, χάνοντας την ευκαιρία να βάλει την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι.

Ο Ματίγια το… έληξε

Στο 75′ το ματς ουσιαστικά τελείωσε, με τον ΑΡΗ να κάνει αυτό που έψαχνε -να χτυπήσει δηλαδή στον χώρο- και με τον Μάνο να ανατρέπεται από τον Βαφέα πριν πλασάρει τον Σωτηρίου.

Ο Ματίγια εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και με πέναλτι έκανε το 0-3, το οποίο παρέμεινε μέχρι το φινάλε του ματς. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής), Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)
4ος: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 57′ Νέιρα, 60′ Μεγιάδο, 74′ Βαφέας/58′ Σίλβα, 81′ Μπουσέ, 86′ Σάκιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: -/29′, 42΄Μπερτόγλιο, 76′ Ματίγια

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Βούρος, Βαφέας, Διαμαντής, Λυμπεράκης (78′ Κοροβέσης), Μεγιάδο (86′ Γκαργαλατζίδης), Στάικος (57′ Γρίβας), Νέιρα, Στάρτζεον, Μπαλογιάννης (78′ Γιάννου), Σαρδινέρο (86′ Σουρνάκης)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Σάσα (90′ Μπακούτσης), Ματίγια, Γκάμα (71′ Τζέγκο), Σίλβα (71′ Μαντσίνι), Μπερτόγλιο (71′ Γκαρσία), Μάνος (79′ Λόπεθ)

Προτεινόμενα Άρθρα