Κουτίνιο: "Τρόμος" τα 20 εκατ. στη Λίβερπουλ, προς άμεση πώληση τον Γενάρη

από Γιώργος Γκάτος

Το κεφάλαιο Φιλίπε Κουτίνιο έχει εξελιχθεί σε μία άκρως κοστοβόρα υποχρέωση για τη Μπαρτσελόνα.

Πέρα από τα 145 εκατ. ευρώ που ξόδεψε για να τον αποκτήσει το 2019, πέρα από τα 5 επιπλέον που πλήρωσε τη Λίβερπουλ όταν εκείνος κατέκτησε το Champions League με τη Μπάγερν Μονάχου, οι Μπλαουγκράνα δεσμεύονται να καταβάλουν ακόμη 20 εκατ., σε περίπτωση που ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός φτάσει τις 100 συμμετοχές στον σύλλογο!

Αυτό ακριβώς το σενάριο μοιάζει με “εφιάλτη” στην προσωρινή διοίκηση της Μπάρτσα, που ενόψει εκλογών και εν μέσω οικονομικής στενότητας, μόνο… αναδρομικά δεν θέλει να ξοδέψει για τον παίκτη, μάλιστα, που είχε γίνει η ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας της.

Έτσι, σύμφωνα με τη “Sport”, όλες οι προσπάθειες στρέφονται στην άμεση πώληση του Κουτίνιο τον προσεχή Γενάρη, ώστε να μη συμπληρωθεί το ορόσημο της ρήτρας (αυτή τη στιγμή μετράει 88 συμμετοχές, θέλει άλλες 12) και να επωφεληθεί με όσο το δυνατόν υψηλότερο αντίτιμο. Φυσικά, το εγχείρημα μόνο… εύκολο δεν είναι, αφού ελάχιστοι σύλλογοι φέρονται διατεθειμένοι να καλύψουν τις ανάγκες του συμβολαίου του παίκτη, αλλά και του ποσού των 60 εκατ. ευρώ στο οποίο κοστολογείται…

Προτεινόμενα Άρθρα