Μάνατζερ Σούντγκρεν: "Ο Μάντζιος, ο Καρυπίδης και ο… Ντεμπά Νιρέν"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πριν ο ΑΡΗΣ μπει στο… στίβο των μεταγραφών του Ιανουαρίου, ήδη μετράει εκείνη του Ντάνιελ Σούντγκρεν.

Ο Σουηδός χαρακτηρίζεται δικαίως ως εσωτερική μεταγραφή τη φετινή σεζόν, αφήνοντας πίσω του όσα συνέβησαν πέρυσι εντός αλλά και εκτός του γηπέδου.

Η έλευση του Άκη Μάντζιου ήταν καθοριστική στην… αναγέννηση του 30χρονου φουλ μπακ, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης και έκτοτε αποτελεί βασικό στέλεχος των “κιτρινόμαυρων”.

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων ο ομογενής ατζέντης του παίκτη, Ανδρέας Κουβάτσης, μας βάζει στο μυαλό του Σουηδού και πώς ζει ο ίδιος την πολύ διαφορετική παρουσία του στην ομάδα τη φετινή σεζόν.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξή του. 

-Μιλάτε μαζί του πολύ συχνά, άρα ζείτε και αυτή την ολική αλλαγή για τον ίδιο.

“Σίγουρα νιώθει ωραία τώρα που είναι πάλι μέρος της ομάδας. Παίζει στα περισσότερα ματς και τα πηγαίνει πολύ καλά. Αυτό συνδυάζεται και με την καλή πορεία της ομάδας. Αυτό τον κάνει να νιώθει πιο όμορφα”.

-Ο εμφανής λόγος στην αλλαγή του Ντάνιελ είναι ο Μάντζιος. Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για εσάς…

“Το κλειδί για την παρουσία του είναι η αλλαγή προπονητή. Άλλαξε πολλά πράγματα τόσο για τον ΑΡΗ όσο και για τον Ντάνιελ. Τον έκανε πάλι βασικό στέλεχος της ομάδας. Έτσι, υπάρχει και ένας μεγάλος σεβασμός στον νέο προπονητή. Σίγουρα είναι και το τακτικό κομμάτι. Πιστεύω ότι ο Μάντζιος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, η οποία αποτυπώνεται στην απόδοση της ομάδας και φυσικά στα αποτελέσματα. Ο Μάντζιος δείχνει εμπιστοσύνη στον Ντάνιελ. Είναι κάτι που το χρειάζεται κάθε ποδοσφαιριστής για να έχει καλή απόδοση”.

-Με την φετινή παρουσία του Ντάνιελ. δημιουργούνται και ερωτηματικά όσον αφορά τους λόγους που πέρυσι δεν ήταν το ίδιο καλός…

“Πιστεύω ότι ξεκίνησε αρκετά καλά με τον κ. Παντελίδη. Έπαιξε σε πολλά ματς ως βασικός. Σε κάποια από αυτά είχε καλή απόδοση. Μετά όμως ήρθε ο νέος προπονητής και άλλαξαν πολλά. Δεν ξέρω, να σου πω την αλήθεια, για ποιό λόγο υπήρχε αυτή η συμπεριφορά από τον προηγούμενο προπονητή. Δεν πήραμε κάποια απάντηση για αυτό. Ολα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Κοιτάμε μπροστά και αυτό είναι που μετράει”.

-Πώς έζησε ο ίδιος την περσινή χρονιά;

“Πέρασε δύσκολα… Ηταν η αλλαγή προπονητή. Έπαιξε λίγο στην αρχή αλλά μετά τον έβγαλε από την ενδεκάδα για λόγους που δεν ξέρουμε. Ηρθε και ο κορωνοϊός, με αποτέλεσμα να έχουμε μία δύσκολη χρονιά. Ολα όμως ανήκουν στο παρελθόν. Ο Ντάνιελ κοιτάει μπροστά και την φετινή σεζόν που πηγαίνει πολύ καλά τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα”.

-Πέρυσι τον Απρίλιο και μετά τις δηλώσεις του στη Σουηδία, ενημερωθήκατε ότι ο Ντάνιελ πρέπει να βρει ομάδα…

“Υπήρχε μία περίπτωση να φύγει. Δεν ήθελε όμως να γίνει έτσι. Πίστευε ότι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα και για αυτό επέμεινε. Πιστεύω ότι είναι φτιαγμένος για τον ΑΡΗ, πολεμιστής. Έχει τα στοιχεία που χρειάζεται η ομάδα και φέτος το δείχνει με τον καλύτερο τρόπο”

Να προσθέσω φυσικά ότι και ο πρόεδρος έδειξε εμπιστοσύνη στον παίκτη. Είναι κάτι που μετράει πολύ. Θέλει να μείνει στον ΑΡΗ και να κερδίσει τίτλους. Να κάνει κι άλλα ματς όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ. Στη Σουηδία είναι γνωστός ως ο… βασιλιάς των ντέρμπι. Θα κάνει και άλλα τέτοια καλά ματς”.

-Στην ίδια εταιρία με εσάς, είναι και ο -αγαπημένος από τους φίλους του ΑΡΗ- Ντεμπά Νιρέν, αν δεν κάνω λάθος.

“Ναι, ναι είμαστε συνεργάτες. Πάντα ενημερώνεται για τον ΑΡΗ, με ρωτάει. Φυσικά και στο μέλλον όταν με το καλό φύγει ο κορωνοϊός, θέλει να έρθει και να δει κάποιο ματς από κοντά. Είναι στα πλάνα του.

Γενικά έχουμε καλή συνεργασία με τον Καρυπίδη, μιλάμε. Οποτε και εάν μας χρειαστούν, θα βοηθήσουμε εφόσον μπορούμε”.

Προτεινόμενα Άρθρα